Partnerbijdragen
15 april - 14:20
Doorontwikkelen van het opslaan van ruwvoer geeft een hogere en stabielere melkproductie

Doorontwikkelen van het opslaan van ruwvoer geeft een hogere en stabielere melkproductie

De gezondheid van uw dieren is het belangrijkste wat er is op uw bedrijf. Het rantsoen is één van de sleutelfactoren voor een goede gezondheid van koeien. Daarom is het extra belangrijk om de ruwvoeropslag op uw bedrijf te blijven ontwikkelen. De kwaliteit van het ruwvoer stijgt – de koe neemt meer ruwvoer op – de melkgift stijgt.
[LEES VERDER]
Partnerbijdragen
15 april - 14:15
Een boerenbedrijf in balans

Een boerenbedrijf in balans

Hasman is een circulair landbouwbedrijf in het Twentse Beuningen en ligt middenin een Natura 2000-gebied. Het bedrijf telt drie takken die elkaar versterken: melkvee/landbouw, natuurbeheer en energieproductie. Mens, dier en natuur spelen een vooraanstaande rol binnen het vooruitstrevende boerenbedrijf, naast de innovatieve oplossingen die bijdragen aan het optimaal functioneren van het landbouwbedrijf. Zo beschikt Hasman bijvoorbeeld over de Barn-E mestrobot, ontwikkelt door JOZ in Westwoud. De Barn-E mestrobot zorgt ervoor dat de mest van de circa 400 koeien wordt verzameld en vervolgens wordt verwerkt tot biogas.
[LEES VERDER]
Partnerbijdragen
15 april - 14:10
‘Bedenken en maken wat de klant niet voor mogelijk houdt’

‘Bedenken en maken wat de klant niet voor mogelijk houdt’

Mixing technologie is voor Jongia in Leeuwarden een kwestie van data-analyse, kennis van procestechnologie en het bedenken en maken van het perfecte roerwerk voor de industrie. Toegevoegde waarde leveren voor de klant, denken in besparing en investeringsrendement. Hoe bereik je het optimum? Johan Postma en Tom Pruymboom lichten Friese maakindustrie 5.0 toe.
[LEES VERDER]
Partnerbijdragen
15 april - 14:06
Partner van de agrariër

Partner van de agrariër

„Als trotse agrariër probeer je je bedrijf op orde te hebben”, zegt Piet Heslinga, directeur van Jansma Drachten B.V. „Een nette oprit en dito erf is je visitekaartje. Als je merkt dat je erf en toegangsweg beginnen te verzakken en je steeds vaker door diepe waterplassen rijdt, dan kom je in actie. Verzakte wegen zijn niet alleen lastig, maar ze kunnen ook een verkeerd beeld geven van de wijze waarop je je bedrijf runt. Wat doe je dan? Mijn tip: net als bij een dak, repareren als het droog is.”
[LEES VERDER]
Partnerbijdragen
15 april - 13:48
‘IJs maken blijft een feest’

‘IJs maken blijft een feest’

IJsproducent Holiday Ice in Sint Nicolaasga produceert op volle toeren. De vraag naar ijs is groter dan ooit. Holiday Ice investeert in meer ruimte, meer techniek en nog meer enthousiaste mensen. Want zij zijn het die jaarlijks minstens 400 miljoen ijsjes maken voor de nationale en internationale markt.
[LEES VERDER]
Partnerbijdragen
15 april - 13:45
Van dierlijk naar plantaardig eiwit: meer kansen voor de verwaarding van reststromen

Van dierlijk naar plantaardig eiwit: meer kansen voor de verwaarding van reststromen

We moeten veel meer eiwitten van plantaardige in plaats van dierlijke oorsprong eten. Dat is nodig om de gehele wereldbevolking in 2050 van voldoende eiwitten te voorzien. Daarom moeten we eiwitrijke gewassen verbouwen en eiwitten uit ‘reststromen’ niet weggooien maar slim gebruiken.
[LEES VERDER]
Partnerbijdragen
15 april - 12:43
Met twee melkrobots naar biologische landbouw

Met twee melkrobots naar biologische landbouw

Je wilt graag samen verder met de boerderij van je ouders. Wat doe je dan als broer en zus? Jorrit en Marije de Groot in Reduzum geloven in hun keuzes, gemaakt uit liefde voor het vak. Met twee GEA- melkrobots werken ze aan een duurzame toekomst
[LEES VERDER]
Partnerbijdragen
15 april - 12:38
‘Het draait om de gezondheid en veiligheid van mens en dier’

‘Het draait om de gezondheid en veiligheid van mens en dier’

Dat zegt Meindert Dijkstra, die samen met zijn vrouw Sytie de directie voert over Gallagher Europe BV. Het bedrijf is uitgegroeid tot marktleider in Europa in elektrische afrasteringen, beter bekend als schrikdraad. De ontwikkelingen daarin staan niet stil.
[LEES VERDER]
Partnerbijdragen
15 april - 12:31
Ingrediënten voor sportsupplementen, active lifestyle en babyvoeding

Ingrediënten voor sportsupplementen, active lifestyle en babyvoeding

Fonterra? Rijdt u wel eens over de A7 tussen Heerenveen en Drachten, dan heeft u ze vast gezien: die koeien op dat ene bedrijventerrein. Die koeien zijn van Fonterra en A-ware. „Het grappige is dat wij niets met melk doen”, zegt General Manager Operation Europe and Africa, Diana Krabbe. Vanwaar dan die koeien?
[LEES VERDER]
Partnerbijdragen
15 april - 12:27
Passievol pionieren in biologisch voedsel

Passievol pionieren in biologisch voedsel

Begin jaren tachtig ging Frans Andringa, vanuit Briltil Groningen, met zijn visie en idealen pionieren in de biologische voeding. De kaas, het eerste product dat hij aanbood, zag er gewoon goed uit en had een prima smaak. Hij bracht het naar Duitsland en daar keek men elkaar blij verrast aan.
[LEES VERDER]
Partnerbijdragen
15 april - 12:24
‘Voldoende uitdagingen in de zuivelmarkt’

‘Voldoende uitdagingen in de zuivelmarkt’

Farmel in Emmeloord is een handelsonderneming in rauwe melk en zuivelproducten, met een wereldwijde omzet van ruim 400 miljoen euro. Het is een bedrijf met jonge en enthousiaste medewerkers, die passie hebben voor zuivel, maar ook voor handel in agrarische producten zoals aardappelen, uien en peen. Farmel heeft forse groeidoelstellingen. „Met name in Oost-Europa, Noord-Amerika en Azië liggen groeikansen”, zegt CEO Jetze Kempenaar.
[LEES VERDER]
Partnerbijdragen
15 april - 11:51
Fries familiebedrijf in kaas heeft volop plannen op de plank

Fries familiebedrijf in kaas heeft volop plannen op de plank

Dat er kaas door hun aderen stroomt, gaat misschien wat ver. Maar het handelen in kaas is de broers Henk en Ruud Eisenga met de paplepel ingegoten. Als jongens stonden ze al in het magazijn en verkochten ze kaas in marktwagens. Nu zijn ze de vijfde generatie die aan het roer van de kaasgroothandel in Oosterwolde staat. Ze hebben duidelijke ambities en een scherpe koers voor ogen.
[LEES VERDER]
Partnerbijdragen
15 april - 11:46
125 jaar van, voor en door onze leden!

125 jaar van, voor en door onze leden!

125 jaar geleden werd onze fabriek aan de Alteveerstraat in Hoogeveen in gebruik genomen. Om precies te zijn op 6 januari 1896 – toen werd de eerste 1100 liter melk van 108 veehouders verwerkt tot boter en karnemelk. Anno 2021 is DOC Kaas een begrip in de Nederlandse zuivel. Mede door getoonde inzet en betrokkenheid van leden en medewerkers. En de nodige lef.
[LEES VERDER]
Partnerbijdragen
15 april - 11:41
Deelstra Jansen: vakspecialisten voor de landbouw

Deelstra Jansen: vakspecialisten voor de landbouw

Een club van 18 specialisten die 300 ondernemers helpen bij het nemen van beslissingen. Een ervaren en groen getint administratie en advieskantoor met een omvangrijk netwerk: Deelstra Jansen in Leeuwarden. Over het belang van administratie, specialisme en bedrijfsoverdracht.
[LEES VERDER]
Partnerbijdragen
15 april - 11:37
Een koe die goed kan liggen en rusten, leeft gezonder en geeft meer melk

Een koe die goed kan liggen en rusten, leeft gezonder en geeft meer melk

Kennis van de koe is key als je aan het Rinse Andringa van Cowhouse vraagt. Onderzoek naar het natuurlijk gedrag van de koe, stelt je in staat om het beste voor haar te zorgen. Cowhouse is gespecialiseerd in het inrichten van de ligplaats van de koe. Betere gezondheid, meer hygiëne, minder kwetsuren en meer melk.
[LEES VERDER]