Barn Talk: Energiedata: heilige graal of valse hoop voor de energietransitie?

Barn Talk: Energiedata: heilige graal of valse hoop voor de energietransitie?

Wat betekent ons energiegebruik voor de energietransitie? Bevolkingsonderzoek Energysense verzamelt energiedata en geeft inzicht in gedrag en energiegebruik. Daarmee kunnen huishoudens en organisaties ontdekken of hun gedrag, ideeën en interventies ook echt bijdragen aan de energietransitie.

In de aankomende Barn Talk gaat het gesprek over de waarde van de data van bevolkingsonderzoek Energysense. Een van de gasten is Ester Boekholt uit Pekela. Zij overweegt om mee te doen aan het project. Maar wat heeft zij eraan om haar (energie)data te delen?

Ook te gast is duurzaamheidsondernemer Erik Tack van Voortaan Duurzaam over de meerwaarde van deze data voor bedrijven. Met Yan Soo Kloosterhof, adviseur van gemeenten, onderzoeken we of data helpen om iedereen bij de energietransitie te betrekken. En Sjoukje Veenema, procesmanager stedelijke vernieuwing van woningcorporatie Nijestee, schuift aan om te debatteren over de voor- en nadelen van energiedata voor corporaties en hun huurders.

Waar en wanneer?

Bekijk de livestream op woensdag 12 januari vanaf 16:15 uur via deze link of via de video onderaan dit artikel:

Vragen stellen tijdens de uitzending kan via: https://hanze.clusterone.nl/message/u/s/abcd8dacbe996ff69e0031c1ae47c4f5

Geplaatst op: 10 januari 2022

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.