Column Ronald Mulder: Het internet van pluis

Column Ronald Mulder: Het internet van pluis

Nu ik toch je aandacht heb wil ik je graag wijzen op mijn nieuwste start-up. Verbaas jij je ook zo als je het pluisfilter van je wasdroger schoonmaakt? De hoeveelheid pluis die je eruit haalt is niet zelden voldoende om een sok van te maken, of zelfs een onderbroek.

Stukje bij beetje worden je kleren afgeschraapt tot er niets meer van over is. En, nu komt het, al dat pluis gooien we weg! Terwijl pluis zeer eenvoudig te verwerken is tot vilt, waarvan vervolgens weer kleding of, bij een minder gunstige samenstelling, isolatiemateriaal kan worden gemaakt.

Dat is dus precies wat Fluffcoin, mijn nieuwe start-up gaat doen. We zamelen pluis uit wasdrogers in, fluffin het Engels, en verwerken dat tot een waardevolle grondstof. Harde munt, coin dus, en helemaal circulair en klimaatneutraal bovendien.

Je zou Fluffcoin zonder overdrijven een klimaatstart-up kunnen noemen. Klimaatstart-ups zijn hot! Climate tech haalde vorig jaar 620 miljoen aan durfkapitaal op, zo meldde Het Financieele Dagblad onlangs. Fluffcoin is niet voorbehouden aan durfkapitalisten. Iedereen met een wasdroger kan instappen, dankzij onze cryptotechnologie.

Het werkt als volgt. Eerst download je de app, en je koopt een goede weegschaal. Zodra je 50 gram pluis hebt, stop je dat in een envelop. In de app maak je een verzendlabel aan en daarmee ga je naar het dichtstbijzijnde Fluffpoint. Daar geef je de envelop af, ze scannen je verzendlabel en je krijgt direct één Fluffcoin in je wallet. Geen wachttijd, geen transactiekosten. En volledig anoniem. Omdat pluis niets waard is, is Fluffcoin vrijgesteld van alle antiwitwasregels.

In tegenstelling tot de meeste cryptomunten is Fluffcoin geen gebakken lucht. We produceren echt iets: vilt. Vilt dat bovendien 1 procent gerecycled is. De vraag naar duurzame en klimaatneutrale grondstoffen stijgt met tientallen procenten per jaar; de productie van duurzaam vilt zal zeer rendabel zijn. De waarde van de Fluffcoin kan eigenlijk alleen maar stijgen.

Omdat Fluffcoin een cryptomunt is, wordt de verkoop van je pluis vastgelegd op de blockchain. Je kunt je pluis op de blockchain volgen: van pluis tot vilt tot hoedje. Superleuk! In de toekomst willen we de mogelijkheid bieden om van je pluis een NFT te maken, een soort unieke digitale foto, waarmee je altijd kunt bewijzen dat het echt jouw pluis is, ook als het inmiddels is verwerkt tot zo’n kussentje dat je onder een stoelpoot plakt zodat je geen krassen op je parket krijgt.

Fluffcoin is helemaal klaar voor de metaverse. De verkoop van virtueel vilt zal op de lange termijn ons belangrijkste verdienmodel zijn. Iedereen heeft in de metaverse kleren nodig, en niemand maakt nog kleren van vilt. Het wachten is alleen nog op iemand die digitaal wasmachinepluis uitvindt.

Als slechts 0,1 procent van de Chinezen ons vilt koopt, of Elon Musk, dan zal Fluffcoin meer waard zijn dan Bitcoin. Stap vandaag nog in, voordat de koers explodeert. Geen startkapitaal vereist, alleen een wasdroger. Vergeet witwassen, begin met witdrogen!

Ronald Mulder is ondernemer en econoom. Man van weinig woorden. @Ronaldmulder

Lees hier meer columns van Ronald Mulder

Geplaatst op: 10 december 2021

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.