Barn Talk: De industrie moet dealen met klimaatplicht. Hoe gaat ze dat doen?

Barn Talk: De industrie moet dealen met klimaatplicht. Hoe gaat ze dat doen?

Bedrijven moeten hun organisatie, dochterondernemingen en diensten binnenkort in lijn brengen met het Klimaatakkoord. Klimaatneutraal in 2050 met een tussendoel in 2030. Tijdens de Barn Talk van 1 december wordt zoutwinningsbedrijf Nobian aan de tand gevoeld over hoe zij deze plicht gaan vervullen.

Te gast zijn Marco Waas, verantwoordelijk voor research, technologie en duurzaamheid bij Nobian. Patrick Brouns laat vanuit zijn achtergrond als gedeputeerde economie en industrie en oud-directeur van SBE een kritisch geluid horen over de nalatigheid van de Nederlandse overheid als het gaat om passend beleid te maken voor de industrie.

Vanuit het Emmense energiecluster doet Milling Company Europe mee, Eelkje Oldenburger vertegenwoordigt deze partij in het debat. In deze ‘proeftuin’ worden tonnen biomassa tegelijk gedroogd, gemengd, gemalen en gepelletiseerd. Reststromen uit bijvoorbeeld de akkerbouw of voedsel of veevoerindustrie krijgen een nieuw leven. Maar voldoen zij ook al aan de komende klimaatplicht?

Locatie, tijd en waar te zien?

De Barn Talk vindt plaats op woensdag 1 december 2021 en zal van start gaan om 16.15 uur. Marcel Koenis (Business Development directeur van EnTranCe) is gespreksleider. Je kunt de livestream hieronder volgen of via de website van EnTranCe bekijken.

Vragen stellen tijdens deze Barn Talk kan via de chatbox.

Geplaatst op: 23 november 2021

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.