Wensink: Truckinnovatie en inspiratie aan de Icarusweg

Wensink: Truckinnovatie en inspiratie aan de Icarusweg

PARTNERBIJDRAGE | Mercedes-Benz dealer Wensink in Leeuwarden beschikt sinds enkele maanden over een nieuwe, goed geoutilleerde locatie aan Icarusweg 2. Het past bij de ruime aandacht van Mercedes-Benz en Wensink voor bedrijfswagens en trucks. „Innovatie, inspiratie en beleving staat hier centraal.”

ABS is een geslaagd voorbeeld van MercedesBenz innovatie dat later door andere merken werd overgenomen. En heeft Mercedes-Benz heeft aan de wieg gestaan van heel veel vernieuwing op het gebied van veiligheid en kwaliteit, die later gemeengoed werden in de auto-industrie. Nu gaat het bij Mercedes-Benz om allerlei ontwikkelingen op het gebied van (semi)-automatisch rijden, zelfsturende wagens en over de noodzaak van veiligheidssystemen zoals de centrale break assist van Mercedes-Benz, die bij 70 of 80 kilometer per uur ingrijpt als je op een obstakel afrijdt en niet reageert. De truck staat dan in één keer stil. Het zit niet voor niets inmiddels standaard ingebouwd in alle Mercedes-Benz trucks. We bouwen al heel lang de veiligste truck die in de markt verkrijgbaar is en daar zijn we trots op.”

„Innovatie staat bij Mercedes-Benz en bij Wensink centraal, ook als het gaat om de aandacht voor het verduurzamen van bedrijfswagens en trucks. Denk bijvoorbeeld aan het minimaliseren van brandstofverbruik en van uitstoot, zowel vanuit kostenefficiency als vanuit milieuoogpunt. Daarnaast komt er steeds meer aandacht voor innovaties op het gebied van elektrificatie en mogelijkheden van waterstof”, vertelt Bart Stobbe van Wensink in Leeuwarden, verkoper van Mercedes-Benz Trucks in Friesland. Vanuit zijn kantoor kijkt hij op de hagelnieuwe werkplaats. „We zijn blij met deze nieuwe locatie. Innovatie en inspiratie komen hier samen, hier kun je Mercedes-Benz bedrijfswagens als rijder beleven.”

De nieuwe bedrijfswagenlocatie van Wensink in Leeuwarden sluit goed aan bij de herstructurering van Mercedes-Benz bedrijfswagens per 1 december. Daimler Trucks AG is de naam van het nieuwe bedrijfsonderdeel van het concern, om de naam en faam van Mercedes-Benz bedrijfswagens verder te vergroten. „Daarom is het geweldig dat we hier aan Icarusweg 2 nog meer mensen kunnen laten kennismaken met onze bedrijfswagens en de wezenlijke invloed van techniek, technologie en data op volgende generaties bedrijfswagens en hun rijders. Kennis en kennisoverdracht speelt in professioneel transport een steeds grotere rol, kijk bijvoorbeeld naar de toenemende aandacht en invloed van digitale techniek op het kosten- en milieuefficient rijden en op de veiligheid van de rijder en zijn omgeving. Die kennisoverdracht, het inzicht bieden aan bedrijfswageneigenaren en professionele rijders, het delen van kennis en beleven van wat innovatieve techniek met je doet en voor jou betekent, dat vinden we heel belangrijk. Daar hebben we met deze locatie de ruimte en de mogelijkheden voor. Het is een inspirerende plek, het is het truckcentrum in Friesland voor professionals om kennis te maken met de huidige bedrijfswagentechniek en – technologie, om elkaar te ontmoeten, innovatie te beleven en rij-ervaring te delen.”

Digitalisering maakt maatwerk mogelijk

Werkplaatsmanager Pieter Hogewerf valt hem bij: „We kunnen hier laten zien hoe hard het gaat met ontwikkelingen van bijvoorbeeld dieselverbrandingsmotoren. De afgelopen decennia zijn het verbruik en de uitstoot al enorm verbeterd. Maar Mercedes-Benz blijft haar verbrandingsmotoren continue verbeteren, omdat diesel nog decennialang het professionele transport zal blijven domineren. Mercedes-Benz wil de beste en zuinigste motoren leveren en de techniek om als rijder daar het maximale uit te halen. We hebben veel klanten die bewust kiezen voor Mercedes-Benz, omdat ze nu eenmaal kunnen rekenen. Iedere euro die je op brandstof kunt besparen, is snel verdiend. We laten professionele rijders daarom graag kennismaken met wat ze daar zelf nog aan bij kunnen dragen.”

„Kennismaken met ontwikkelingen op het gebied van digitalisering en elektrificering in transport horen daar bij. De bottleneck tot nu toe is natuurlijk de omvang van stroomvoorziening, want de elektrische truck zelf is er al. Hoe ver kom je en wat kun je aan lading meenemen, dat is waar het om gaat. Binnenkort wordt bij ons ook de eerste elektrische bakwagen, de eActros, leverbaar. Het is het eerste alternatief voor emissie-loze stadsdistributie met een actieradius tot 200 kilometer. De ontwikkeling van elektrificering in mobiliteit gaat hard. Wat betreft trucks is het vooral de vraag in welke richting het gaat. Het gebruik van elektriciteit in combinatie met een brandstofcel ligt het meest voor de hand, omdat het gewicht van accu’s bij puur elektrisch rijden te veel ten koste gaat van wat je nog kunt verladen.”

Kom zelf rijden!

„De toepassing van digitalisering leidt er toe dat naast onze personenwagens, ook bedrijfswagens over enige tijd alleen nog maar compleet inclusief alle denkbare opties geleverd zullen worden. De eerste Mercedes-Benz personenwagens die zo geleverd zal worden, zijn die van de S-klasse, de komende jaren wordt dat meer gemeengoed. Het voordeel van digitalisering is dat je op ieder gewenst moment een bepaalde optie kunt aanvinken, je kunt maatwerk per rijder of situatie leveren. Wat heeft een rijder nu nodig, op dit moment? Als je altijd in de stad rijdt, is cruise control misschien overbodig, maar als je één keer per jaar naar Italië rijdt voor je vakantie, is het wel heel fijn. Straks is het een kwestie van de optie aanvinken voor een bepaalde tijd. Digitalisering maakt andere verdienmodellen mogelijk en biedt uiteindelijk de klant en berijder meer maatwerk en mogelijkheden. MercedesBenz loopt ook daarin voorop en dat willen we klanten en rijders hier willen laten beleven.”

Wensink hield op 30 oktober op de nieuwe locatie aan Icarusweg 2 een open dag voor klanten en nieuwsgierige rijders. „Ook als u daar niet bij was, geldt natuurlijk dat u altijd welkom bent om kennis te maken met de nieuwste bedrijfswagens en trucks en om te ervaren wat het is om zelf in een Mercedes-Benz truck te rijden.” Wensink Mercedes-Benz Icarusweg 2, 8938 AX Leeuwarden Bedrijventerrein De Hemrik

www.wensink.nl

Geplaatst op: 19 november 2021

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.