ViaData; Zorg voor je ICT-omgeving

ViaData; Zorg voor je ICT-omgeving

PARTNERBIJDRAGE | „Generatie Y fronst de wenkbrauwen als ze horen dat we weer naar kantoor kunnen”, zegt Jacco van der Gaag, accountmanager ViaData. „Kantoor? Ik wil in de bibliotheek werken of bij mijn favoriete barista waar ik een heerlijke koffie kan drinken en me kan laten inspireren. Bovendien, van 9:00 tot 17:00 uur? Ik wil eerst mijn kinderen naar school brengen, ’s middags even boodschappen doen en na het eten nog even werken.”

Anyplace, anywhere, anytime

Variatie in tijd en plaats, dat is de toekomst die al gaande is. „We hebben er al aan mogen proeven door het gedwongen thuiswerken.” Het nieuwe kantoor is op vele plekken waaronder het traditionele. Bedrijven moeten dus hun focus verplaatsen van vierkante meters kantoorruimte naar de Moderne Werkplek. Dat zijn digitale vraagstukken. Hoe realiseren we de Moderne Werkplek op een eenvoudige en digitaalveilige wijze?

De Moderne Werkplek

ViaData wil het werken voor medewerkers makkelijker maken. Hiervoor ontwerpt en levert ze slimme digitale oplossingen aan veelal MKBbedrijven en grotere serviceorganisaties voor het managen van hun service- en onderhoudsdiensten, voor veilig databeheer en ze levert complete ICT-infrastructuren. De Moderne Werkplek gaat vooral over dat laatste. „Een werknemer wil aan de slag. Zijn werkomgeving moet eenvoudig, snel en efficiënt zijn. Stel, je logt thuis in, dan maak je contact met het netwerk van je bedrijf, je moet weer inloggen, dan ga je een specifiek programma gebruiken en die vraagt ook weer om een verificatie. Dat is drie keer inloggen voordat je aan de slag kunt. Niet efficiënt, niet leuk. ViaData legt een ‘schil’ om de software heen die de tweede en derde inlog van je overneemt. Je logt dus één keer in, waar je ook bent, op je laptop of telefoon. Alles wat je nodig hebt aan applicaties is direct tot je beschikking.”

Ja, dat is echt veilig

Je zit in een café en je wilt gebruikmaken van de wifi aldaar, maar je wordt op slinkse wijze naar de server van een hacker gelokt. Als je niet binnen de digitale omgeving van je bedrijf bent, maak je geen gebruik van de gesloten deuren, de digitale veiligheid van het bedrijf. Jacco legt uit dat om dit te voorkomen nieuwe verdedigingslinies worden aangelegd bij de Moderne Werkplek. „Als we jouw device gereedmaken met een persoonlijk werk gerelateerd profiel, dan is dit inclusief een beveiligde verbinding. Dat betekent dat alle informatie die je vanaf je computer stuurt, versleuteld wordt. Als het derden wel lukt om mee te kijken, zien ze alleen onleesbare tekens.”

Over deze andere veiligheidsmaatregelen hoeft de gebruiker zijn hoofd niet te breken. Updates, virusscanners, firewall, veilige cloudopslag, ViaData zorgt ervoor. Bovendien kan je het werkgerelateerde deel van je laptop scheiden van je privédeel. Dat geeft extra gebruikersgemak en zorgt voor een veilige scheiding van gegevens.”

24/7 service in een ander daglicht

„Gemak dient de mens”, zegt Jacco. „We bieden uiteraard 24/7 service die via de telefoon of de digitale omgeving bereikbaar is. Maar belangrijker. wij duiken de interne organisatie in om vooraf kritisch naar elke schakel te kijken. Onder het motto: voorkomen is beter dan genezen zorgen wij voor business continuity, 24/7. Dat is een andere benadering dan 24/7 service verlenen. Ook de hardware nemen we hierin mee. Juist daar vind je regelmatig de oorzaak van de problemen. Oorzaken wil je wegnemen. We willen dat de werknemer ontspannen zijn ICT-omgeving instapt.”

Onlangs opgeleverd, mooie feedback

Op 30 september is bij Royal Koopmans een omvangrijk systeem voor de moderne ViaData werkplek opgeleverd. Aanleiding hiervoor was de wens van Koopmans om slimmer te willen werken. Ivo Reitsma, Manager IT bij Royal Koopmans legt uit waarom zij de inrichting hiervan aan ViaData toevertrouwde. „ViaData is flexibel en zorgt voor een snelle start van een project. Ze luisteren goed naar onze wensen en hebben pragmatische oplossingen. Ze leveren ook iets extra’s. Met hun kennis zien ze zaken die wij over het hoofd zien. Daarmee creëren ze meerwaarde. Ook de documentatie is bij ViaData op orde. Wat doen we, waarom doen we dat en waarom is dit de beste manier? Die vragen en het proces worden helder verwoord. Voor ons is dat een gedegen naslagwerk dat ons helpt bij het optimaal laten functioneren van het systeem.”

www.viadata.nl

Gratis webinar Moderne Werkplek, 4 november 11 uur. Aanmelden: viadata.nl

Geplaatst op: 14 oktober 2021

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.