Veni is expert in complexere vastgoedfinancieringen

Veni is expert in complexere vastgoedfinancieringen

V.l.n.r.: Martijn Wichmann, Martijn Zaal en Job van Manen

PARTNERBIJDRAGE | Investeringen in bedrijfspanden, de ombouw van winkels in appartementen, combineren van financieringen uit privé en zakelijk. Voor de iets complexere kansen moeten vastgoedinvesteerders bij Veni zijn. Voor alle kansen eigenlijk.

Vastgoed is nogal een hot topic. Al jaren stijgt de waarde van panden aanzienlijk. Logisch dus dat mensen op zoek gaan naar mogelijkheden om van die waardestijging gebruik te maken. Waar investeren in woningen van oudsher een heel populaire manier is om dat te doen, rukt het steken van geld in bedrijfspanden de laatste tijd op. Dat is een direct gevolg van de extreme krapte op de woningmarkt.

,,We merken dat de interesse in zakelijke panden hard stijgt de laatste maanden’’, vertelt Martijn Zaal. Hij bestiert het kantoor van Veni in Leeuwarden en is expert in ‘zakelijke stenen’. ,,Daar ligt mijn ervaring. Maar het mooie van Veni is dat de lijntjes heel kort zijn en we samen altijd in staat zijn combinaties met andere typen financieringen te maken.’’

Die combinaties maken het kantoor met vestigingen in Groningen, Leeuwarden, Enschede en Zwolle uniek. Waar de meeste banken geremd worden door een vastgelegd raamwerk aan mogelijkheden, kan Veni verder kijken. Dat is ontzorging. Klanten leggen hun vraag neer en Veni kijkt van alle kanten, op zoek naar het beste antwoord. Zakelijk, privé, een combinatie, met of zonder verhuur, verzekeringen erbij. Het kan allemaal.

Wij kunnen vaak net iets meer

,,We hebben veel klanten die eerder zijn vastgelopen’’, bevestigt Martijn Wichmann van Veni Groningen. ,,Ze zoeken bijvoorbeeld een manier om de financiering van vastgoed te regelen met een combinatie van privévermogen en zakelijk geld. Dan heb je bij banken meestal met verschillende afdelingen te maken die lastig samenwerken. Bij ons is dat geen probleem. We gaan zitten en hebben het er samen over, met al onze experts.’’

Dat Veni door slimme combinaties vaak meer kan betekenen, wordt steeds bekender in de markt, ondervindt Job van Manen, die vooral in Groningen en Enschede werkt voor Veni. ,,Een steeds groter deel van onze nieuwe klanten is doorverwezen. Ze horen van bekenden: ‘Heb je moeite je financiering te regelen? Ga dan eens bij Veni langs.’ En het klopt ook dat wij net iets meer kunnen regelen.’’

Iets complexere financieringen als zogeheten transformatiepanden (bedrijfsgebouwen die omgebouwd worden tot appartementencomplexen) regelt Veni graag. Martijn Zaal: ,,We hebben met veel banken een goede relatie, we zijn niet gebonden aan één partij. Daardoor hebben we veel meer mogelijkheden, meer smaken en kunnen we oplossingsgerichter te werk gaan voor onze klanten.’’

Mooie, soms onverwachte oplossingen

Met één vastgoedfinancier doet Veni in het bijzonder graag zaken. Martijn Wichmann: ,,RNHB is vaak de eerste partij met wie we mogelijkheden onderzoeken voor onze klanten. Die vastgoedfinancier past ons goed, omdat de mensen er vooral in kansen denken, net als wij. Je hoort niet snel ‘nee, kan niet’. Er wordt altijd gekeken naar hoe financieringen wél mogelijk zijn. Dat is precies hoe wij ook bekend staan.’’ Job van Manen: ,,Laatst nog een prachtig project met RNHB geregeld in Enschede. Daardoor kon een bedrijfspand worden omgebouwd tot een serie kleinere verhuurunits voor de zakelijke markt. En in Emmen hielp RNHB met de financiering van een prachtig transformatieproject van bedrijfspand naar een appartementencomplex. Dat zijn mooie projecten die perfect bij Veni en bij RNHB passen.’’

Veni regelt in wezen alle vastgoedfinancieringen, voor iedereen. Wie verhuist en zijn oude pand wil verhuren, kan er terecht. Wie zijn twintigste bedrijfspand wil financieren, vindt er ook een passende oplossing. Martijn Zaal: ,,In de praktijk zien we vooral mensen die een financiering zoeken die wat complexer in elkaar zit. Ondernemers bijvoorbeeld, die soms ingewikkelde geldstromen hebben. Wij leggen de puzzelstukjes neer en komen tot mooie, soms onverwachte oplossingen en mogelijkheden. Dat is wat we het mooist vinden.’’

venigroep.nl

Geplaatst op: 14 oktober 2021

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.

Uitgelicht