‘Het gaat goed, maar we blijven waakzaam’

‘Het gaat goed, maar we blijven waakzaam’

Van links naar rechts: Rogier Westera, Richard Janssen, Mark Severien, Peter van der Meer, Ive Hulleman en Rolf Kromhout van der Meer.

PARTNERBIJDRAGE | „Wij gaan voor langdurige relaties, omdat we vinden dat we onze relaties dan het beste kunnen bedienen.” Dat zegt Peter van der Meer, directeur van private bank InsingerGilissen in Groningen. Woorden die in de praktijk worden waargemaakt, getuige het groeiende klantenbestand van de vermogensbeheerder. Ook in coronatijd is aan dat beeld niets veranderd. „We zijn alert op alle ontwikkelingen die zich in de wereld voordoen en adviseren onze relaties vervolgens proactief hoe ze daarop kunnen reageren, dat wordt gewaardeerd.”

Die aanpak vraagt veel van de organisatie en de relatiemanagers van InsingerGilissen. „De wereld draait door, altijd. We zien dat er veel geld is onder de mensen, daarnaast is de rente laag, terwijl de beurzen de laatste jaren sterk stijgen. Dat biedt kansen en mogelijkheden voor de portefeuilles van onze relaties. Zo is in de markt de negatieve rente van invloed op grote spaarvolumes. Wij hebben hiervoor oplossingen in huis waardoor je toch rente op je spaarvermogen kunt behalen. Relaties vinden het prettig wanneer je daarin meedenkt. We bieden weliswaar deposito’s (met rente van momenteel 0.1% vanaf EUR 1 miljoen) aan voor onze beleggingsklanten maar we blijven ons richten op de beleggingen. Daarnaast zien we bij ons een sterke toename van de kredietverlening, vooral het financieren van commercieel vastgoed en maatwerkfinancieringen.”

Duurzame band opbouwen

Zoals aangegeven gaat InsingerGilissen voor langdurige duurzame relaties en Van der Meer prijst zich gelukkig dat de vermogensbeheerder niet of nauwelijks personele mutaties kent. „Je bouwt een band op met je relatie, die zijn vermogen in vertrouwde handen legt. Die relatie wil niet elke keer opnieuw zijn verhaal vertellen en contact hebben met een andere relatiebeheerder. Om die reden heeft elke relatiebeheerder ca. 80 relaties in portefeuille om voldoende betrokken te blijven.” Vanwege de groei zijn er alleen al in Groningen inmiddels zes relatiebeheerders actief (in 2014 begon het team met 3).

Proactief

Het werven van nieuwe relaties is Van der Meer in coronatijd erg meegevallen. „Natuurlijk konden we niet onze netwerkbijeenkomsten organiseren, maar dat wil niet zeggen dat wij hebben stilgezeten, integendeel. We zijn een proactieve private bank en naast de reguliere kanalen, waar we onze informatie vandaan halen, blijven we actief in het contact met onze klanten. Een telefoontje, appje, bedrijfsbezoek of een ontmoeting op een terras, met alle voorschriften, konden gewoon doorgaan. Dat heeft wel gewerkt. We zijn 24/7 bereikbaar voor onze klanten, dat maken we ook waar. Het komt zelden voor, maar als ik op zondag een telefoontje krijg en een prangende vraag voor een klant moet oplossen, dan doe ik dat. Zit je ergens mee, dan moet je je vrij voelen om ons even te bellen of te appen. En omdat wij niet met een call center werken, krijg je altijd je eigen adviseur aan de lijn die snel kan reageren.”

Die alertheid en betrokkenheid stellen relaties op prijs getuige de hoge cijfers die InsingerGilissen krijgt in de periodieke enquêtes en onafhankelijke vergelijkingssites. Van der Meer beseft wel dat de positieve ontwikkelingen op de beurs daarin een rol spelen. „Dat, in combinatie met ons servicelevel, zorgt voor tevreden relaties. Echter, zou het een tijdlang slecht gaan met de beurs, dan houden we ook contact met onze relaties. Juist dan maak je het verschil. Frequent contact, in goede en slechte tijden, is relevant voor een relatie die met vertrouwen zijn vermogen bij ons onderbrengt.”

InsingerGilissen is een private bank die zich richt op vermogende particulieren, families, ondernemers, stichtingen en verenigingen, vanaf een vermogen van 1 miljoen euro. Naast duurzaam vermogensbeheer en beleggingsadvies biedt InsingerGilissen privatebankingsdiensten, zoals financial planning, estateplanning en kredietverlening.

DNA

Duurzaamheid speelt op elk vlak in onze maatschappij een steeds grotere rol en dat is bij InsingerGilissen niet anders. Van der Meer:„ Relaties willen uiteraard weten waarin we beleggen. Daarin maken wij bewuste keuzes. Zo kom je bij ons bijvoorbeeld geen beleggingen in olie of wapens tegen in de beheerportefeuilles. Dat vindt de relatie in deze tijd minder prettig, maar dat past ook niet bij ons dna. Verder doen we niets met cryptomunten. Niet alleen omdat we daar niet in geloven, maar ook vanwege de enorme elektriciteitsvraag die de productie van cryptomunten met zich meebrengt. Daarnaast blijkt al jaren dat beleggen in duurzaamheid gepaard gaat met een goed rendement, zelfs beter dan beleggen op de traditionele manier.” De vooruitzichten voor 2022 zijn volgens Van der Meer goed, „maar het is altijd van belang om waakzaam te blijven. Dat mag de relatie van ons verwachten, zelfs eisen. Om die reden spreiden we de risico’s wereldwijd en zijn we altijd op zoek naar een zo goed mogelijk rendement voor onze relaties. Zeker in een snel veranderende omgeving is dat elke dag opnieuw een uitdaging.”

www.insingergilissen.nl

Dit document heeft uitsluitend een informatief karakter, vormt geen individueel (beleggings)advies en beleggingsbeslissingen kunnen niet uitsluitend gebaseerd worden op dit document. In geval een product, dienst of advies wordt genoemd, kan dit alleen worden gezien als samenvatting en nooit als de volledige informatie. Alle (beleggings)beslissingen op basis van de genoemde informatie zijn voor uw rekening en risico. U dient zelf te (laten) bepalen of het product of de dienst voor u geschikt is. InsingerGilissen en haar werknemers kunnen niet aansprakelijk worden gehouden voor verlies of schade die voortvloeit uit het gebruik van (een deel van) dit document. De opgenomen informatie is aan veranderingen onderhevig en InsingerGilissen heeft na de publicatie van de tekst geen verplichting om de informatie overeenkomstig aan te passen of daarover te informeren.

Geplaatst op: 14 oktober 2021

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.

Uitgelicht