‘De juiste match is belangrijker dan ooit’

‘De juiste match is belangrijker dan ooit’

Jonny Koops. Foto: Kor Bakker

PARTNERBIJDRAGE | Paraat Uitzendbureau in Emmen bestond op 21 augustus 20 jaar. Vanwege de coronapandemie kon dat jubileum niet gevierd worden zoals aanvankelijk bedacht, maar opdrachtgevers en medewerkers zullen zeker merken dat er iets te vieren is. Er wordt teruggekeken op de afgelopen twintig jaar, maar de blik is op de toekomst gericht.

„Normaal gesproken houden we elk jaar in oktober of november een relatiedag’’, vertelt Jonny Koops. „We doen dan een activiteit met opdrachtgevers en andere relaties en sluiten de dag af met een etentje. Dit jaar hadden we dat vanwege het jubileum nog wat feestelijker willen maken, maar door de toen geldende maatregelen hebben we daar vanaf gezien. In plaats daarvan vieren we het 20-jarig bestaan op een andere manier omdat we juist ook in deze roerige tijden onze blijk van waardering willen uiten naar onze relaties en onze uitzendmedewerkers. Daarnaast is de huisstijl aangepast en krijgt de website een update. Onze nieuwe huisstijl zal de komende periode worden doorgevoerd in al onze uitingen. Hiermee zijn we klaar voor de toekomt.”

Familiebedrijf

Jonny Koops is een zoon van oprichter John Koops, die Paraat Uitzendbureau in 2001 oprichtte. Bijzonder is dat ook broer Erwin en zus Ellis werkzaam zijn in het bedrijf. Vader John is teruggetreden, maar nog regelmatig op kantoor. Erwin was de eerste die in het uitzendbureau ging werken en hij is inmiddels eigenaar. Het is dus een echt familiebedrijf. „Zelf heb ik eerst elders ervaring opgedaan en in 2015 ben ik bij Paraat Uitzendbureau gaan werken. Het werken met familie gaat ons goed af. We weten wat we aan elkaar hebben en kunnen werk en privé prima gescheiden houden. Ook tijdens de coronapandemie, want ook wij hebben daarvan de gevolgen ondervonden, zeker in het begin. Gelukkig is alles qua werk nagenoeg hersteld en zijn we ook op zoek naar versterking van ons team.’’

Korte lijnen

In het tijdperk van digitalisering kiest Paraat Uitzendbureau ervoor om persoonlijk contact altijd voorrang te geven, om de korte lijnen te behouden. „Iedere kandidaat die op gesprek gaat bij een bedrijf hebben we zelf gesproken. Een contract ondertekenen gebeurt ook altijd bij ons op kantoor. Er kan tegenwoordig veel met bijvoorbeeld een videoverbinding en contracten digitaal ondertekenen door middel van autorisatie met een sms-code, maar persoonlijk contact staat bij ons voorop. Door deze werkwijze zorgen we ervoor dat de medewerkers ons kennen en wij hen.’’

Veel uitzendbureaus werken tegenwoordig met een externe backoffice die de administratieve zaken en loonbetalingen regelt, maar Paraat Uitzendbureau kiest er bewust voor dit in eigen beheer te houden. „Uitzendkrachten en opdrachtgevers kunnen alle vragen aan ons stellen en worden snel geholpen. En we kunnen elke maandag de lonen overmaken. Wie op vrijdag zijn urenbriefje inlevert, wordt maandag al betaald. Wij creëren daarmee de voorwaarden waardoor onze medewerkers en opdrachtgevers zich alleen maar bezig hoeven te houden met hun werk.’’

Juiste match

De juiste match tussen werknemer en werkgever is belangrijker dan ooit, vindt Koops. „De krapte op de arbeidsmarkt geeft werkzoekenden iets te kiezen. Het is dus belangrijk dat we de werkzoekende helpen aan de uitdaging die echt bij hem of haar past, zodat iemand ergens wil blijven werken. Regelmatig is een uitzendbaan een opstap naar een vaste baan. Dat betekent dat we het voor zowel de medewerker als de opdrachtgever goed hebben gedaan. Daarnaast hebben we medewerkers die al sinds 2001 bij ons in dienst zijn, wat bijzonder is in onze branche. De juiste match kan volgens ons alleen gemaakt worden door goed te kijken naar de persoon. Daarbij telt niet alleen het cv, maar kijken we ook naar interesses en hobby’s. Onlangs zijn via ons twee mannen aan de slag gegaan bij een bedrijf dat chalets bouwt. Beiden hebben hiervoor hun vaste baan opgegeven, één van beide kwam uit een kantoorfunctie, is vijftigplus en wil graag de laatste jaren van zijn loopbaan met zijn handen werken. Ik vind het geweldig dat wij en de opdrachtgever hen voldoende vertrouwen hebben gegeven om deze stap te zetten.’’

Paraat Uitzendbureau bemiddeld personeel in diverse sectoren zoals bouw, techniek, productie, logistiek en meer. Bent u op zoek naar personeel? Wij staan paraat om u daarbij te ondersteunen.

Ch. Darwinstraat 11
7825 AB Emmen
+31 (0) 591-676470
E: emmen@uitzendbureau-paraat.nl
www.uitzendbureau-paraat.nl

Geplaatst op: 14 oktober 2021

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.

Uitgelicht