De Verbinding, Lift-Tex Industrie en Next Generation Shipyards zijn finalisten Groninger Ondernemingsprijs

De Verbinding, Lift-Tex Industrie en Next Generation Shipyards zijn finalisten Groninger Ondernemingsprijs

De finalisten. Van links naar rechts: De Verbinding, Lift-Tex en Next Generation Shipyards. Foto: Jan Buwalda

De Verbinding uit Groningen, Lift-Tex Industrie uit Tolbert en Next Generation Shipyards uit Lauwersoog zijn de finalisten van de Groninger Ondernemingsprijs 2021. Dat maakte juryvoorzitter en Groninger gedeputeerde voor economie IJzebrand Rijzebol donderdagavond bekend nadat tien genomineerde bedrijven in Delfzijl allen een korte presentatie hadden gehouden.

De Verbinding is een constructiebedrijf waar met hout en aluminium voor de bouw wordt gewerkt. Een deel van de 33 medewerkers is autistisch of doof. Het bedrijf begon in 2007. Lift-Tex in Tolbert fabriceert synthetische hijsstroppen waarmee zware gewichten kunnen worden getild. Ze zijn gemaakt van zeer sterke synthetische garen en worden onder meer gebruikt door windmolenbouwers en in de ruimtevaart. Next Generation Shipyards bouwt en onderhoudt specialistische werkschepen.

Een jaar overgeslagen

Op 18 november wordt in MartiniPlaza in Groningen de winnaar bekendgemaakt. De laatste winnaar van de Groninger Ondernemingsprijs was Witec Group uit Stadskanaal in 2019. Vorig jaar was er geen editie van de Groninger Ondernemingsprijs vanwege corona. In 2018 won Koopman Logistics Group uit Leek de onderscheiding.

Wil je het hele artikel lezen? Dat kan bij Dagblad van het Noorden via deze link.

Geplaatst op: 1 oktober 2021

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.

Uitgelicht