'We bedienen de zorg’

‘We bedienen de zorg’

Partnerbijdrage | Laagdrempelig, persoonlijk en betrouwbaar: de accountant van Propstra aan de Westersingel in Leeuwarden. Al decennia gespecialiseerd in (para)medische beroepsgroepen. Accountant Douwe Fokkema en adviseur Eelco Draaisma: „Het gaat om relatie en vertrouwen.”

„We bedienen vooral ondernemers en beroepsgroepen in de zorg. Huisartsen, dierenartsen, medisch specialisten, tandartsen, apothekers, paramedische beroepen zoals fysiotherapeuten, ergotherapeuten, podologen en oefentherapeuten. Wat we belangrijk vinden als accountantskantoor is als sparringpartner en adviseur naast onze klanten zitten. Daarom hechten we aan persoonlijk contact. De schaalgrootte van ons kantoor is daar op ingericht, we werken met veertien mensen. Groter wordt het niet, want dan krijg je een andere structuur en cultuur die niet bij ons past.”


In 2001 nam Douwe Fokkema het al decennia bestaande accountantskantoor Propstra over, in 2011 stapte Eelco Draaisma in als partner. Het afgelopen jaar pasten ze het interieur van hun kantoor aan de wens van de tijd. Maar het nog steeds bescheiden bordje naast de voordeur van Westersingel 42 laat zien waar het hier binnen om gaat: de inhoud van het vak. Douwe Fokkema: „Je groeit mee met de tijd waarin digitalisering een steeds meer voorname rol speelt en waardoor veel zaken, ook in financiële dienstverlening, vereenvoudigd en versneld worden. Tegelijk is het de kunst om daarbinnen je eigen ding te blijven doen en te luisteren naar de wens van de klant. Niet iedereen omarmt het digitale op dezelfde wijze. Het is aan ons om daar passend mee om te gaan, ook dat is maatwerk. In de kern gaat het er om dat wij ons werk als accountant zorgvuldig doen en blijven doen.”


Focus op het werk


Eelco Draaisma: „De zorg in Nederland staat op hoog niveau, het zijn vakgebieden waar de inhoud gaat voor het andere. De wens de beste zorg te leveren staat voorop. Bij ons is dat net zo. Omdat we al zo lang de zorg bedienen vanuit ons vak hebben we een brede kennis van tal van (para)medische vakgebieden. Daarom zijn we in staat om afwegingen te maken en onze klanten gericht van advies te dienen. Wij luisteren en adviseren, zij nemen uiteindelijk de beslissing.”


„Het is een vak waarin voor ons de waarde van het vertrouwen telt door de relatie die je met elkaar hebt. Het financiële is niet iets wat je zomaar deelt. Of het nu gaat over vermogen, fiscale afwegingen, ouderdomsvoorziening, bedrijfsovername of beeindiging, over de rechtsvorm van de praktijk of het rondkrijgen van financiering: onze klanten delen dat met ons, omdat zij zich willen focussen op hun werk, praktijk en bedrijf. Dat is waar wij ze als accountant en adviseurs bij helpen.”


www.propstra.nl

Geplaatst op: 16 september 2021

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.