Altijd op zoek naar innovatieve oplossingen

Altijd op zoek naar innovatieve oplossingen

Partnerbijdrage | 40 jaar geleden werd in Haren de stichting OIM Orthopedie opgericht, inmiddels is OIM met 28 vestigingen in heel Nederland uitgegroeid tot een van de grootste aanbieders van orthopedische hulpmiddelenzorg in Nederland. De stichting stopt al het geld dat verdiend wordt terug in de organisatie en gebruikt het voor verbetering van producten en dienstverlening.

Met passie, betrokkenheid en oog voor innovatie werkt OIM elke dag aan het welzijn van de klant. „Onze klanten zijn vaak erg gesteld op hun orthopedisch adviseur, want die zorgt ervoor dat ze mobiel zijn”, zegt Rob van Willegen veelzeggend.


Sterker nog, iedereen die dat wil en het aankan, moet volgens de medewerkers van OIM kunnen sporten. Om dat te onderstrepen wordt op 18 september a.s. vanaf half 2 bij de vestiging in Haren en rondom Beatrixoord een loopclinic georganiseerd. Dit gebeurt onder leiding van 2 fysiotherapeuten die veel ervaring hebben met mensen die een prothese of ander hulpmiddel gebruiken. Op 10 oktober a.s. doet OIM vervolgens met een groep klanten mee aan de 4 mijl van Groningen.


Klantbelang voorop


„Wij leveren voor mensen die dat nodig hebben prothesen (lichaamsdeelvervangend), orthesen (lichaamsondersteunend), orthopedische schoenen, steunzolen en therapeutische elastische kousen”, geeft Van Willegen aan. OIM houdt altijd goed in de gaten wat nieuwe technieken de klant zouden kunnen opleveren. Tegenwoordig is het mogelijk om het maatnemen en ontwerpen van een orthopedische voorziening volledig digitaal te doen. Dat gaat met 3D scannen en printen. Deze technieken maken toepassingen mogelijk die voorheen niet denkbaar waren. Dat leidt niet alleen tot bijvoorbeeld meer draagcomfort voor de klant of gemak in het onderhoud, ook kunnen de technisch vaak ingewikkelde voorzieningen hiermee op een efficiënte manier worden geproduceerd.
Daarnaast haalde OIM een techniek over uit de Verenigde Staten waarbij een bovenbeenprothese via vacuümtechniek zo goed aansluit op de stomp dat dat veel draagcomfort oplevert. Bij de traditionele bovenbeenprotheses heeft de koker om de stomp vaak een rand, die oncomfortabel is bij het zitten of fietsen. Met deze techniek behoort dat probleem tot het verleden.


Blik naar buiten


Het tekent de blik naar buiten die OIM heeft. Elke orthopedische voorziening die bij de organisatie de deur uitgaat moet mobiliteit vergroten, aansluiten op de behoefte van de klant en zo comfortabel mogelijk zijn, immers de klant draagt deze elke dag. Volgens Van Willegen werken de ruim 400 medewerkers met hart en ziel aan de beste oplossingen. Gezien de hoge klanttevredenheidscijfers slaagt men daar goed in.

Terug naar het sporten, waar voor mensen met een prothese of orthese de nodige drempels te overwinnen zijn. „Wij helpen mensen niet alleen aan een goede sportvoorziening, maar wijzen ze ook de weg, bijvoorbeeld zodat kosten gedekt worden en onder goede begeleiding met bewegen wordt gestart.” Zo blijft OIM ook na 40 jaar bezig met het investeren in en het continu verbeteren van hulpmiddelenzorg, met gebruik van nieuwe ontwikkelingen en technieken.

Wil je meedoen aan de loopclinic of de 4 mijl, geef je dan op via de website van OIM: www.oim.nl

Geplaatst op: 16 september 2021

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.

Uitgelicht