‘Anders dan anders’

‘Anders dan anders’

Vestiging Assen

PARTNERBIJDRAGE | Bij REIN gaat alles net wat anders dan bij een traditioneel advocatenkantoor. REIN is een laagdrempelig, open en toegankelijk advocatenkantoor, waar professionals werken zonder stropdas. “Wij vinden het belangrijk dat zowel onze medewerkers als onze klanten zichzelf en de beste versie van zichzelf kunnen zijn”, zegt advocaat Jeroen Sprangers. “Spreek jezelf uit, wees eerlijk en open. Daarmee hopen we een open cultuur te creëren zonder een gevoel van hiërarchie. Dat willen we ook uitstralen naar buiten toe, bijvoorbeeld door mensen een inkijkje te geven in ons werk en wie wij zijn op onze socials.”

Dichtbij de klant

“Wat voor ons ook erg belangrijk is, is dat wij dichtbij onze klanten zitten. We hadden al een kantoor in Groningen en Assen. En sinds dit jaar zijn wij, met de overname van twee advocatenkantoren in Emmen, ook in Emmen gevestigd”, geeft fiscalist Ralf Herbers aan. “Daarmee was ons derde kantoor een feit. Groei is geen doel op zich, maar we hebben veel klanten in Emmen en omgeving, daarom waren we op zoek naar een mogelijkheid om ons daar te vestigen.” Het hoofdkantoor van REIN staat in Assen, op een prachtige locatie langs de A28. Twee jaar geleden werd een tweede kantoor in Groningen geopend. “Een uitstekende keuze”, aldus Jeroen. “Immers, de juridische opleidingen bevinden zich in Groningen en daarom is het belangrijk om ook hier gevestigd te zijn. We trekken nu regelmatig jong talent aan. Dat zorgt niet alleen voor een nieuwe kijk op zaken maar ook voor een fijne dynamiek op kantoor.”

Synergie

“Wij hebben niet alleen advocaten in huis maar ook fiscalisten, juristen en ondersteunend personeel. Waarbij ons ondersteunend personeel minstens zo belangrijk is als een advocaat of fiscalist. We doen het echt samen en daar zijn we trots op”, aldus Jeroen. “En juist omdat wij het samen doen, kunnen wij meerwaarde leveren aan onze klanten”, gaat Ralf verder. “Wij zijn één van de weinige kantoren in Noord-Nederland die naast advocaten en juristen een aparte afdeling fiscalisten in huis heeft. Wij hebben dus niet alleen verstand van het recht, maar snappen ook hoe iets financieel uitpakt. Samen kunnen we een situatie vanuit verschillende invalshoeken bekijken. Door deze mix kunnen wij onze klanten echt verder helpen.”

Jeroen Sprangers en Ralf Herbers

Oplossen in plaats van procederen

“Wij streven altijd naar oplossen in plaats van procederen”, aldus Jeroen. “Juist door aan de voorkant te acteren, kunnen we veel problemen achteraf voorkomen. Wij merken in de praktijk dat cliënten hun zaak vooral handelbaar willen maken, ze willen een oplossing voor hun probleem en het liefst geen escalatie. Vertrouwen speelt daarin een doorslaggevende rol. Of we daarmee altijd tot een oplossing komen. Nee, maar als je niet hoeft te procederen, dan moet je dat niet doen. Het kost tijd, geld en je wint zelden volledig. Met behulp van onze fiscalisten proberen we een conflict zodanig op te lossen, waarbij beide partijen tevreden zijn. Het is een manier van werken die niet alleen ons, maar vooral onze cliënten aanspreekt.”

Fusies, overnames en meer

Wanneer je je als kantoor toelegt op de ondernemer, dan komen er allerlei zaken voorbij. Ralf:” Zo zijn we momenteel erg druk met fusies en overnames. Ondanks corona is er geen sprake van een financiële recessie en de economie draait keihard door. We begeleiden veel fusies en overnames, waarbij zowel juristen, fiscalisten als financiële experts betrokken zijn. Ook hier is die mix van professionals weer van groot belang.” Daarnaast is REIN actief in de zorg en bij nonprofitorganisaties, waarbij zich met name op het gebied van bestuur en toezicht spanningen kunnen voordoen. “Verder komen veel ondernemers met arbeidsrechtelijke vraagstukken”, geeft Ralf aan. “Daar hebben we een speciaal team van specialisten voor in huis.”

Ik ben REIN

REIN, wie is REIN precies? We vroegen het Jeroen. “REIN is op de eerste plaats ondernemer. Hij spreekt met ondernemers, luistert naar ze en weet wat hen bezig houdt. Hij is transparant over de kosten en streeft naar een oplossing zonder teveel gedoe. In onze dienstverlening staat persoonlijkheid hoog in het vaandel. Vertrouwen in een advocaat of adviseur maar ook de juiste match is uiterst belangrijk. Daarom zoekt REIN uit wie bij jou past. Wij staan naast jou, ook in de avonduren of in het weekend. We staan, wanneer nodig, voor jou, om je te verdedigen.”

Ralf: “We zijn niet alleen bezig met de lopende zaken en bezigheden maar kijken vooral ook naar morgen. Zo werken wij aan de toekomst van de advocatuur in ons REINlab. Een juridisch ‘laboratorium’ waarbinnen we nieuwe vormen van juridische producten en dienstverlening ontwikkelen. We werken niet binnen bepaalde kaders maar denken juist out of the box. Daarnaast helpen we graag startups met vragen variërend van de financiering tot een geschikte rechtsvorm. Bij ons is eigenlijk niks te gek.” Heb je daar verder nog iets aan toe te voegen Jeroen? “Ja, genoeg! Maar een bedrijfscultuur kan je moeilijk uitleggen, dit moet je ervaren. Daarom nodigen wij jou graag uit om een kopje koffie te doen bij ons op kantoor.”

www.REIN.nl

Geplaatst op: 8 juli 2021

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.