7.000 m2 bedrijfsuitbreiding voor wereldwijde groei

7.000 m2 bedrijfsuitbreiding voor wereldwijde groei

PARTNERBIJDRAGE | „Ook wij werden vorig jaar overvallen door de coronacrisis”, zegt Ulbe Bijlsma, directeur van Stertil Group BV. Niet alleen hadden we te maken met een sociale impact, ook bedrijfsmatig was het een moment van heroriënteren. Wat te doen met onze geplande uitbreiding van 7.000 m2 productie- en kantoorruimte? Uitstel, was nodig, maar voor hoelang? Inmiddels is de vraag naar onze producten weer als vanouds en de bouwwerkzaamheden, die zijn in volle gang.

De merken van Stertil

Stertil heeft drie productgroepen. Stertil Koni is de belangrijkste speler op de wereldmarkt voor hefbruggen voor de zwaardere voertuigen zoals bussen en vrachtauto’s. Stertil Dock Products ontwerpt, produceert en installeert state of the art laad- en docksystemen voor vrachtwagens. De derde productgroep is Stokvis Service. Die onderhoudt en pleegt service aan onze technische apparatuur en die van derden in Nederland. Het hoofdkantoor van Stertil is gevestigd in Kootstertille. Het bedrijf heeft productiefaciliteiten in de Verenigde Staten, China en Friesland en het heeft eigen verkoopkantoren in onze belangrijkste landen over de hele wereld aangevuld met exclusieve distribiteurs in 80 landen. Wat verklaart een dergelijk succes?

Een duidelijke route op basis van kennis

„We kijken vooruit”, zegt Bijlsma. „Natuurlijk gebeuren er dagelijks dingen waar je ad hoc op moet reageren, maar voor een bedrijfsmissie ontwikkel je een lange termijn strategie. We willen meerwaarde creëren voor onze afnemers. Onze producten moeten beter zijn en meer kunnen dan die van anderen. Voor de klant kan de meerwaarde bestaan uit een verhoogd rendement, meer veiligheid, werkgemak en efficiëntie. Onze Research & Development afdeling speelt daarin een belangrijke rol en regelmatig vragen we nieuwe patenten aan op onze vindingen.”

Ulbe Bijlsma

Groei vraagt uitbreiding

Ook de eigen productie van Stertil in Kootstertille profiteert van de technische innovatie en ontwikkeling. „De laatste vijftien jaar hebben we met innovatieve productiewijzen een verdubbeling van de omzet gerealiseerd, zonder dat dat leidde tot een uitbreiding van onze productiehal of tot een uitbreiding van productiepersoneel. Vooral de overstap naar modulair productontwerp (“bouwdoos principe”) maakte hierbij veel mogelijk. Nu staan we voor de opgave tegemoet te komen aan een verder groeiende vraag. Hoe en waar gaan we de productie opschalen? Het antwoord daarop is in 2019 geformuleerd. Na enige coronavertraging is hier in Kootstertille de bouw van een heel forse bedrijfsuitbreiding in volle gang.”

Complexiteit vraagt ruimte

„Het is niet alleen de groeiende vraag naar onze producten die om capaciteit vraagt. Ook wordt de wereld complexer met overal specifieke regelgeving. Dat betekent dat meer mensen bezig zijn met producttekeningen en regel- en papierwerk. Hoewel we nu nog veel thuiswerken, vinden we het belangrijk dat de onderlinge lijntjes kort blijven en het contact direct. Daarom wordt naast de productiehal ook de kantoorruimte met 1.500 m2 uitgebreid.”

De meerwaarde van uitbreiden

‘Groen’ is belangrijk voor Stertil. Nu het bedrijvencomplex flink wordt uitgebreid, is het tijd voor een volgende stap: zonnepanelen. „Vanwege allerlei brandwerende voorwaarden konden we nog geen zonnepanelen leggen op het bestaande dak. Bij de nieuwbouw maken we het dak technisch zonnepanelenbestendig en wordt dit deel geheel voorzien van zonnepanelen.” Naast extra ruimte voor Productie, Logistiek en kantoren wordt er meteen ook ruimte gecreëerd voor een eigen modern Demo- & Trainingscentrum.

Stijging op de ranglijst

,,Afgelopen jaar stegen we naar de tweede plaats op de ranglijst van Nederlandse best presterende maakbedrijven tot een omzet van 500 miljoen euro, de Maak100. We zijn de laatste jaren steeds verder opgeschoven naar de top en nu is er is nog ruimte voor een laatste stap, namelijk naar nummer één op de Maak100-ranglijst.”

www.stertil.com

Geplaatst op: 8 juli 2021

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.