FibreMax, Kooi en Machandel zijn finalisten Friese Onderneming van het Jaar 2021

FibreMax, Kooi en Machandel zijn finalisten Friese Onderneming van het Jaar 2021

Foto: Van links naar rechts: Hendrikus van Schepen & Zuzana Postma (Machandel), Sander de Rouwe (voorzitter jury VFO), Rinze van der Schuit (FibreMax) en Marco Banning & Pieter Kooi (Kooi).

FibreMax uit Joure, Kooi uit Drachten en Machandel uit Haulerwijk zijn uit vijf genomineerden gekozen als finalisten van de verkiezing Friese Onderneming van het Jaar (VFO) 2021.

De jury bezoekt in aanloop naar de finale de finalisten. Tijdens die bezoeken duikt de jury in de bedrijfsvoering, het product, de markt en de mensen die bij de genomineerde bedrijven werken.

Wie zijn de finalisten?

FibreMax uit Joure produceert sinds 2004 kabels als alternatief voor staaloplossingen. Het bedrijf maakt met een uniek en gepatenteerd wikkelproces de kabels, die daardoor een hoge efficiëntie kennen.

Lees ook dit interview met de oprichter van FibreMax:

De Spiegel: Respect voor het vertrouwen van Ytsje

Kooi uit Drachten (opgericht in 2010) levert tijdelijke, mobiele en innovatieve camerabwaking en broeidetectie om diefstal en schade op bouwplaatsen en andere locaties te voorkomen.

Machandel BV uit Haulerwijk produceert al meer dan veertig jaar biologische en biodynamische conserven in glas. Machandel is de enige 100 procent biologische conservenfabriek in Europa.

Finale

De jury staat onder leiding van gedeputeerde Sander de Rouwe en bestaat uit de ondernemers Jennifer Westers, René de Heij en de winnaar van vorig jaar Jan Baljeu van Friesland Lease. De finale vindt plaats op 7 september.

Geplaatst op: 22 juni 2021

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.