P&P Projects, aanjager van duurzame promotieartikelen!

P&P Projects, aanjager van duurzame promotieartikelen!

PARTNERBIJDRAGE | P&P is een gevestigde naam in de wereld van duurzame promotionele artikelen en relatiegeschenken, dat blijkt wel uit het indrukwekkende portfolio van bekende landelijke en regionale namen.

De kans dat je wel eens een product in handen hebt gehad dat door P&P Projects is bedacht en geleverd, is groot. Bekende festivals zoals Noorderslag, Eurosonic, Zwarte Cross, en Concert at SEA, maar ook grote namen als Jumbo, Technische Unie, VodafoneZiggo, diverse politieke partijen, en vele MKB bedrijven werken al jaren samen met het bedrijf uit Groningen.

„We hebben duizenden verschillende relatiegeschenken in ons assortiment”, stelt commercieel directeur Djimmer van der Weerd. „Van bedrukte hoodies tot gepersonaliseerde drinkflessen en van draadloze opladers tot luxere artikelen.” Ook de klant- of medewerkerspakketten zijn zeer in trek geraakt bij werkgevers. „Juist om wat extra te doen in deze coronatijd”, vult algemeen directeur Meindert Vogd aan. „Ik ben begin dit jaar begonnen bij dit mooie bedrijf, zodat Djimmer zich meer kan focussen op de klanten en proactief kan ontwerpen en meedenken.”

Een rondje door de showroom van P&P is dan ook een feest van herkenning van logo’s, kleuren en merchandise. Onder andere van FC Groningen en andere bekende namen, maar ook de roze Pinkpophoedjes hebben bijvoorbeeld een mooi plekje in de showroom.

P&P Projects is in het Noorden gevestigd, maar veel klanten zijn afkomstig uit andere delen van het land. „Onze roots liggen in de Stad en dat voelt goed”, zegt Djimmer. „We proberen, normaal gesproken, de meeste klanten minstens eens per jaar te bezoeken. Maar nu gaat het contact met ‘online sessies’ ook prima. Het is op deze manier ook nog eens duurzamer.”

Duurzaam

„We willen nog verder groeien in de duurzame relatiegeschenken en kleding. Die markt is op dit moment groeiende. Mensen worden zich er steeds bewuster van om zuinig met onze planeet en de toekomst om te gaan”, geeft Meindert aan. „Bij aanvragen proberen we meestal de meer duurzame artikelen te offreren, die bij voorkeur ook nog eens eerlijker geproduceerd zijn.” Daarnaast kun je bij het bedrijf, dat in 1994 startte, ook terecht voor bedrukte pennen, caps, T-shirts en sleutelhangers. In de wereld van promotionele artikelen en relatiegeschenken probeert P&P Projects zoveel mogelijk impact te maken. „Het is belangrijk kritisch te blijven, en je duurzaamheidsdoelstellingen na te streven”, geef Djimmer aan. „Het kan namelijk altijd beter.”

Greenpremium.nl.

„We zijn, naast onze eigen website P-P.nl, al in 2014 gestart met onze duurzame artikelen site Greenpremium.nl. We zagen dat steeds meer klanten bewuster naar deze producten vroegen”, aldus Djimmer. „Ze wilden niet alleen zichtbaar zijn, maar tevens ook hun ‘groenere kant’ laten zien.”

Samen

Een relatiegeschenk of promotieartikel inzetten is afhankelijk van je doel. „Jouw bedrijf verbinden met je klant, maar ook je naam of merk laten zien en spreken”, daar gaat het volgens Meindert om bij promotieartikelen. „Vaak geven opdrachtgevers of marketingteams aan dat ze iets unieks zoeken. Ze vragen ons of wij nog leuke ideeën hebben. Die uitdaging gaan we natuurlijk graag aan. Het komt regelmatig voor dat we met ons gehele team van 13 medewerkers zitten te brainstormen voor speciale opdrachten. Even kort alle ingevingen op tafel leggen. De beste drie eruit halen en dan de juiste keuze maken samen met de klant.”

De verkopers bij P&P proberen hun klant gericht bij het proces te betrekken. „Met onze kennis en ervaring kunnen wij het juiste advies geven, een passend product bedenken voor het commerciële doel en de zichtbaarheid van het bedrijf”, aldus Meindert. „Die persoonlijke benadering spreekt aan, getuige de soms jarenlange relaties die we met elkaar hebben opgebouwd. Er wordt veel online gezocht naar relatiegeschenken, maar P&P kiest daarnaast nog steeds bewust ook voor de offline benadering. Het persoonlijke contact, zodat we klanten daadwerkelijk beter kunnen bedienen.”

Webshops en fulfillment

Zo heeft P&P Projects vele klanten, ook elders in het land, maar vindt men de regionale opdrachtgevers, zoals dichtbij op Bedrijventerrein Zuidoost, net zo belangrijk. „Het gaat ons niet alleen om volume, integendeel. We willen samen iets neerzetten.” P&P Projects verzorgt bijvoorbeeld ook de verkoop van artikelen van klanten, zoals voor een aantal hogescholen, Ziggo en de KNRM. „We maken de webshop, houden de voorraad bij en zorgen er voor dat bestellingen netjes worden verstuurd”, aldus Djimmer. Uiteraard heeft ook P&P Projects de gevolgen van Corona ondervonden. Immers, beurzen, evenementen en concerten gingen niet door. Met een speciale website speelde het bedrijf in op de vraag naar mondkapjes, veiligheidshesjes en leuke pakketten, uiteraard zoveel mogelijk in de huisstijl van het betreffende bedrijf.

Team uitgebreid

Djimmer en Meindert zien de toekomst met vertrouwen tegemoet. „We hebben juist in de afgelopen periode geïnvesteerd in het bedrijf, zo is onder andere het team uitgebreid en zijn we de ISO certificeringen aan het afronden”, stelt Meindert. „Een teken dat we er positief instaan en klaar willen zijn voor de tijd die komen gaat.” Niet voor niets beschikt P&P Projects over een trouw klantenbestand. „We komen onze afspraken na en als het moet dan leveren we een order zelf af. Met een drukkerij naast het pand en betrouwbare leveranciers dichtbij op het bedrijventerrein, kunnen we snel schakelen. De klant mag nooit twijfel hebben of risico lopen. Want als het een klant raakt, dan raakt het ons”, zegt Van der Weerd. „Het leveren van kwaliteit, een focus op duurzaamheid en een creatieve aanpak, dat is precies hetgeen waar wij voor staan.”

www.p-p.nl
www.greenpremium.nl

Geplaatst op: 21 juni 2021

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.