Met ervaring en passie onderweg

Met ervaring en passie onderweg

PARTNERBIJDRAGE | De monteurs van Semteq Materieelservice bieden de helpende hand bij onderhoud, keuring en storing van uw materieel. „Er is niets zo vervelend dan kostbare uren verliezen omdat je graafkraan, verreiker, shovel, heftruck of hoogwerker het laat afweten. Goed onderhoud helpt dit voorkomen. Mocht er toch een probleem zijn, dan zijn we snel ter plaatse.”, zegt Jenny Douwes, eigenaar van Semteq. „Met elk merk kan men bij ons terecht.”

Een aanpak die aanslaat

„Voor garantie- en contractonderhoud heeft elk merk ook zijn eigen service. Bij een aantal grote merken is onze effectieve en efficiënte manier van werken opgevallen. De praktijk heeft allang geleerd dat we genoeg kennis en kunde in huis hebben om adequate oplossingen te bieden. We verkennen nu de mogelijkheden om de aftersales service voor bijvoorbeeld importeurs in te vullen. Dat betekent groei en we hebben dan ook doorlopend vacatures.”

Wat verklaart het succes?

„We werken in een dynamische branche. Innovaties, overheidsregels en veranderende omstandigheden door bijvoorbeeld corona of milieuwetgeving. Wij moeten meebewegen en betrouwbaar zijn. Een veiligheidskeuring moet veiligheid garanderen en de klant moet erop kunnen vertrouwen dat zijn materieel voldoet aan de wettelijke eisen.”

„Voor het leveren van adequate service is flexibiliteit belangrijk. Het materieel moet immers in bedrijf blijven. Met goed overleg en betrokkenheid creëren we snel oplossingen of voorkomen we juist problemen. Dat is waar we energie van krijgen. Dat is wat zorgt voor tevreden klanten.”

De visie van Jenny

Na een studie HLO (Hogere Laboratorium Opleiding) en een aantal jaren wetenschappelijk onderzoek knaagde er iets. „Ik miste ruimte”, zegt Jenny Douwes, directeur van Semteq Materieelservice. „Letterlijk, de muren kwamen langzaam op mij af, maar ook figuurlijk had ik ruimte nodig. Ik wilde zelf kunnen beslissen en oplossingen bedenken. Verantwoordelijkheid nemen, daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Nu ik ondernemer ben, geef ik mijn werknemers die ruimte. Wie van zijn werk houdt, wil toch laten zien wat hij kan. Daar hoort zelf je werk indelen bij en je eigen verantwoordelijkheden hebben; voelen dat je vertrouwd wordt als expert in jouw vakgebied. Mijn collega’s zijn de succesformule, het hart van ons bedrijf, ik wil dat zij het naar hun zin hebben en zich gewaardeerd voelen.”

semteq.nl

Geplaatst op: 21 juni 2021

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.