Julius van der Werf innoveert: energie besparen met keramiek

Julius van der Werf innoveert: energie besparen met keramiek

PARTNERBIJDRAGE | Tegelgroothandel Julius van der Werf is de snoepwinkel op tegelgebied, al 85 jaar. Maar de wereld verandert, ook Julius van der Werf. Bijvoorbeeld met het leveren van een duurzame en effectieve klimaatregelende tegelvloer. Ideaal in combinatie met een warmtepomp. Het is allemaal te zien in de Julius van der Werf Bouwshops en Showrooms in Groningen en Sneek.

Tegels zijn van alle tijden en veranderen mee met ons leven, met functionaliteit, mogelijkheden en met woontrends. Julius van der Werf laat de tegelwereld tot leven komen in de Bouwshops en Showrooms in Sneek en Groningen. Ze zijn nu al open, maar worden allebei in oktober, door corona later dan gepland, officieel geopend. Wie er binnenstapt, ondergaat een design, look & feelbeleving voor binnen en buiten. Inderdaad, het zijn snoepwinkels op tegelgebied. Maar het is niet alleen maar inspiratie: de shops zijn ook een kenniscentrum en de plek waar de tegelvakman alles vindt wat hij nodig heeft: techniek, gereedschap en assortiment.

Waarom opent Julius van der Werf in Groningen en Sneek de Bouwshops in een nieuw format? ,,De tegel staat meer in de belangstelling dan ooit. Omdat het pure en duurzame producten zijn en de mogelijkheden voor binnen en buiten in ontwerp, kleur, motief, formaat en functionaliteit enorm zijn toegenomen. Voor iedereen en voor iedere ruimte hebben we tegels”, vertelt Rolf Haan, commercieel directeur van familiebedrijf Julius van der Werf. ,,Groningen is een dynamische stad waar veel gebouwd wordt. Het was voor ons een logische stap om op een goed bereikbare locatie in de stad een Bouwshop te hebben waar de vakman terecht kan, ook nog voor hij naar een klus gaat. En we kunnen de vakman bedienen met advies, kennis en de nieuwste ontwikkelingen. We hebben de Bouwshops opgedeeld in drie ruimtes: het verwerken van tegels, de mogelijkheden van koelen en verwarmen en alles op gebied van design, look en feel omtrent de tegel. De vakman kan er alles halen wat hij nodig heeft om tegels te verwerken en vloerverwarming aan te brengen, hij kan er kennis opdoen en uitwisselen, hij kan zich laten adviseren en hij ziet wat er allemaal mogelijk is voor zijn klant. Dat is nodig, want de ontwikkelingen gaan hard en dat willen we graag laten zien”, vult sales manager Douwe-Jan van der Werff aan.

Klimaatregelende tegelvloer

Rolf Haan: ,,Een van de ruimtes hebben we daarom speciaal ingericht rond verwarmen en koelen. Want een tegelvloer leent zich bij uitstek voor vloerverwarming in het hele huis. Daar komt in september een geweldig mooi systeem bij: de klimaatregelende tegelvloer. Het is een Duits systeem, dat we samen met de fabrikant in Nederland op de markt brengen. Het biedt een perfecte oplossing voor verwarmen en koelen voor iedereen die een warmtepomp in huis heeft of krijgt. Een duurzaam en effectief systeem. We horen te vaak dat mensen die een warmtepomp in huis hebben, in combinatie met vloerverwarming, dat het huis niet aangenaam warm wordt. Dat is verleden tijd dankzij de klimaatregelende tegelvloer die geschikt is voor het hele huis.” ,,Technisch gezien: de vloer bestaat uit een geïsoleerde noppenplaat voor de leidingen met hierop een dunne cementdekvloer of vloeibare mortel. Hierop worden de ontkoppelingsmat en de tegels geplaatst. Het systeem is geschikt voor alle ruimtes en heel effectief. Wat het helemaal mooi maakt, is dat je de vloeibare mortel zelfs kunt laten gieten. Je hebt dan binnen een halve dag een zelf egaliserende zandcement vloer, die de ideale vlakke basis vormt om op te tegelen. Het is een techniek die veel werk, tijd en geld bespaart, dus vakman en consument hebben er baat bij.

In combinatie met een keramische tegel is het voor de eindgebruiker een schitterende vloer, die juist ideaal is bij een lagere watertemperatuur zoals je die hebt bij een warmtepomp. Daarom zijn we zo blij met dit systeem, want het aantal warmtepompen in Nederland neemt enorm toe. En je hebt er het jaar rond plezier van, want je kunt in die combinatie met een warmtepomp, je huis verwarmen én koelen. Mede vanwege de goede geleidende eigenschappen van tegels bespaar je daarmee op de energiekosten en het comfort in huis neemt toe. Klimaatregelend voor het hele huis, want door de beperkte dikte en isolerende en geluiddempende werking van de vloer is hij ook heel geschikt voor de verdieping. Door de enorme keuze in tegels, is er voor iedere ruimte een geschikte tegel te vinden, die in functionaliteit en uitstraling passend is. Tegels op de vloer inclusief vloerverwarming en vloerkoeling voor woonkamer, keuken, slaapkamer, werkkamer en badkamer.“

Gaat Julius van der Werf, de tegelgroothandel, met de nieuwe Bouwshops ook de consument rechtstreeks bedienen? Rolf Haan: ,,Nee, de Bouwshops zijn er alleen voor de professional, voor de tegelvakman, de installateur, de aannemer, de architect. Julius van der Werf is al 85 jaar een tegelgroothandel die in heel Nederland levert en adviseert en dat blijven we. We zitten in Sneek en Groningen niet voor niets op locaties die juist voor de vakman in die omgeving goed bereikbaar zijn. We willen al die vakmensen nog beter bedienen zodat zij hun klanten kunnen adviseren over alle mogelijkheden van tegels, in techniek, assortiment en mogelijkheden.

www.juliusvanderwerf.nl

Geplaatst op: 18 juni 2021

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.