Luister hier de podcast Boven het Maaiveld over het internationale succes van Yobbers en AppMachine

Luister hier de podcast Boven het Maaiveld over het internationale succes van Yobbers en AppMachine

Elke startup droomt van internationaal succes. Slechts enkele startups bereiken deze hoogte. Hoe word je vanuit de provincie een wereldspeler? En in welk tempo doe je dat? In deze aflevering van Boven het Maaiveld spreekt Marijke Roskam met twee ondernemers die internationaal succes boekten: Fred van Gelderen van AppMachine en Casper Lemmen van Yobbers.

Yobbers (voorheen Grenzelooswerk) is een platform met daarop allerlei vacatures voor werk in het buitenland. Oprichter Casper Lemmen bood bij de start met zijn vooral werk aan voor Nederlandse werkzoekenden. Inmiddels is het platform er ook voor Duitsers en Fransen.

AppMachine startte klein in Heerenveen. Nu zit het bedrijf met een groot team in de Achmeatoren in Leeuwarden. AppMachine biedt klanten wereldwijd de mogelijkheid om zelf een app te bouwen. Vijf jaar geleden werden ze overgenomen door de Amerikaanse softwaregigant Endurance.

Lees ook:

Grenzelooswerk breidt uit naar Frankrijk: Waarom en antwoord op andere vragen

Boven het Maaiveld is een podcast over de drive van innovatieve bedrijven en startup-ondernemers in Friesland. Gemaakt door de Leeuwarder Courant in samenwerking met Founded in Friesland en Ynbusiness en gepresenteerd door Marijke Roskam.

Geplaatst op: 8 juni 2021

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.