Noorden telt acht snelle groeiers in lijst Top 250 Groeibedrijven

Noorden telt acht snelle groeiers in lijst Top 250 Groeibedrijven

In de lijst Top 250 Groeibedrijven vertegenwoordigen acht bedrijven het Noorden. Zes daarvan komen uit Groningen. Drenthe en Friesland tellen elk één bedrijf in de lijst.

Enie.nl, Finanxe Management, Gadero, Klippa, Slimmer AI en Winparts zijn de snelle groeiers uit Groningen. Bouwatch uit Assen is de enige snelle groeier in de lijst die Drenthe vertegenwoordigd. Het bedrijf Jelle Bijlsma uit Gytstjerk is de enige Friese snelle groeier.

Noord-Holland voert met 90 bedrijven de lijst aan met de meeste bedrijven uit de Top 250. Van alle Top 250 Groeibedrijven kent slechts vijf procent een vrouwelijke ondernemer. Dat is een verdere daling ten opzichte van de vorige editie.

Vernieuwende verdienmodellen

De lijst werd voor de vijfde keer opgesteld door Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE) en nlgroeit. Ondanks de coronacrisis wisten bedrijven uit de lijst fors te groeien. Volgens de initiatiefnemers profiteren veel groeibedrijven vooral van versnelde veranderingen in klantwensen en op het gebied van digitalisering. Deze bedrijven hanteerden voor het uitbreken van de pandemie al vernieuwende verdienmodellen.

Het aantal groeiers per provincie
Wat zijn de voorwaarden van de lijst Top 250 Groeibedrijven?

Bedrijven uit de lijst dienen minstens 10 FTE groot te zijn en/of minstens vijf miljoen euro om te zetten aan het begin van de meetperiode van december 2017 tot en met december 2020. Daarnaast dienen de bedrijven in deze meetperiode een gemiddelde jaarlijkse groei van minimaal 20 procent in FTE en/of omzet te realiseren. Alle bedrijven uit de lijst hebben het hoofdkantoor in Nederland.

In het najaar presenteren ECE en nlgroeit de Top 10 van de snelst groeiende bedrijven van het land. De nummer een wint de Gouden Groeier Award. Vorig jaar was de winnaar Takeaway.com. De maaltijdbezorger creëerde 4703 nieuwe banen (in FTE) en groeide daarmee het snelst. De 250 bedrijven uit de vorige lijst groeiden samen met meer dan 30.000 FTE.

Bekijk de volledige lijst en lees het rapport via deze link.

Geplaatst op: 2 juni 2021

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.