Startup in Residence Noord-Nederland presenteert werk van deelnemende startups

Startup in Residence Noord-Nederland presenteert werk van deelnemende startups

De negen deelnemende startups aan de eerste editie van Startup in Residence Noord-Nederland presenteren hun werk op dinsdag 15 juni. De startups hebben het afgelopen half jaar gewerkt aan innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen van Noord-Nederland.

De startups presenteren de resultaten tijdens de zogenoemde Demo Day via een livestream vanuit het Groninger Forum.

Lees ook:

Startup in Residence breidt uit naar Noord-Nederland

Startup in Residence Noord-Nederland biedt startups de kans om een half jaar lang actief samen te werken met de gemeenten Leeuwarden, Groningen, Assen en Emmen, de Hanzehogeschool en Noorderpoort, Groningen Seaports, Campus Groningen en partners, en de Provincies Fryslân en Groningen. De ondernemers krijgen tijdens het programma ondersteuning en begeleiding van professionele coaches. Het doel? Het idee en het prototype verder te ontwikkelen tot een volwaardig product. De uiteindelijke oplossingen kunnen aan het eind van het programma door de deelnemende partijen worden ingekocht.

Wie doen er mee?

Zuen&Co, een Amsterdamse startup, ontwikkelde samen met een Zweeds bedrijf een opzetstuk voor kranen die maar liefst 85% aan water kan besparen. Voor de Gemeente Leeuwarden gingen ze aan de slag met een pilot in zowel het stadhuis als het gemeentehuis.

Nibblr maakt het mogelijk om maaltijden te delen en samen te eten met andere mensen uit de buurt. De startup hielp Campus Groningen om de rode loper uit te rollen en mensen zich thuis te laten voelen op de campus. 

Activitree is ook op een missie om meer mensen samen te brengen, met een op jongeren gerichte app tegen eenzaamheid. De startup werkte samen met de Hanzehogeschool en Noorderpoort om studenten meer met elkaar te verbinden. 

TripService wil ervoor zorgen dat iedere reiziger de juiste informatie krijgt omtrent zijn of haar reis. Ze gingen voor Campus Groningen aan de slag om de campus toegankelijker te maken en ook groene reisopties aan te bieden aan alle medewerkers, studenten en bezoekers. 

Noria ontwikkelt duurzame en betaalbare oplossingen voor het plastic afvalprobleem in binnenlandse wateren; van de stad tot de zee. Samen met Groningen Seaports testte de startup een nieuw prototype om plastic afval uit de haven te vissen. 

Field Factors levert onder de naam Bluebloqs waterzuiveringssystemen die tegelijkertijd ook zorgen voor meer groen in stedelijke gebieden. Het bedrijf werkte samen met de Gemeente Groningen, om erachter te komen of hun huidige en toekomstige gebouwen duurzamer kunnen worden in hun watergebruik en hoeveel er precies bespaard kan worden. 

EVoltify is opgericht om een ??einde te maken aan de ’range anxiety’ bij bestuurders van elektrische auto’s, waarbij opladen net zo makkelijk is als het bestellen van een pizza. Voor Campus Groningen testte de startup mobiele laadstations voor campusbezoekers. 

oQuay voert inspecties uit aan waterbouwkundige constructies en inspecteren zowel boven als onder de waterlijn, met innovatieve technieken als videomapping en imaging sonar. De startup hielp de Provincie Fryslân de vele oevers en kades langs waterwegen beter te inspecteren, met behulp van A.I..

Mindhash helpt bedrijven met hele diverse software en hardware innovaties en kortcyclische innovatieprojecten. Voor provincie Fryslân ontwikkelde de startup een oplossing om wegen en kruispunten veiliger te maken, gebaseerd op dezelfde technologie die NASA gebruikte voor de Marslanding. 

Aanmelden

De Demo Day vindt plaats op dinsdag 15 juni van 15.00 tot 17.00 uur. Aanmelden voor de livestream kan via deze link.

Geplaatst op: 2 juni 2021

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.