Betaalgedrag bedrijven lichtelijk verbeterd tijdens coronacrisis

Betaalgedrag bedrijven lichtelijk verbeterd tijdens coronacrisis

Grote organisaties in het Nederlandse bedrijfsleven betalen steeds sneller de facturen van hun kleinere leveranciers. Dat blijkt uit onderzoek van Betaalme.nu, een initiatief dat streeft naar korte betaaltermijnen voor het mkb.

Voor het onderzoek werden vijfhonderd mkb-ondernemers ondervraagd over hun betaalgedrag. Van die 500 mkb-ondernemers zegt 65 procent dat de zakelijke facturen binnen de afgesproken termijn worden betaald. Vorig jaar lag dit percentage nog op 58.

Volgens Joost van den Hondel van Betaalme.nu willen bedrijven elkaar tijdens de crisis steunen. Dit uit zich onder meer in het sneller betalen van facturen om te voorkomen dat geld vastzit in openstaande facturen.

Uit het onderzoek blijkt ook dat drie op de tien bedrijven verwacht dit jaar gemiddeld langer op betalingen te moeten wachten.

Geplaatst op: 26 mei 2021

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.