TechTalks050 duikt in het onderzoek naar de eeuwenoude ondergrond van de zuidelijke ringweg

TechTalks050 duikt in het onderzoek naar de eeuwenoude ondergrond van de zuidelijke ringweg

Een deel van de zuidelijke ringweg rond Groningen wordt verdiept aangelegd. Welke technologieën gebruiken onderzoekers om de ondergrond van de zuidelijke ringweg in beeld te brengen? Welke kennis levert dat op? Daarover presenteert de Rijksuniversiteit Groningen een TechTalks050 op 1 juni.

De zuidelijke ringweg gaat dwars door de Hondsrug. Deze ontstond in de voorlaatste ijstijd en is daardoor geologisch gezien een oud en ingewikkeld gebied. Je vind er verschillende grondsoorten, van zwerfkeien tot zandbanken en kleilagen. Hiervan zie je het grootste gedeelte niet. Onderzoekers gebruiken verschillende technologieën om deze ondergrond in kaart te brengen. Welke? Dat wordt besproken tijdens de eerstvolgende TechTalks050 van de Rijksuniversiteit Groningen.

Sprekers

Universitair docent Erik Meijles is onderzoeker bij de faculteit Ruimtelijke Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen en expert van de ondiepe ondergrond. Tijdens deze editie van TechTalks050 vertelt hij over de mogelijkheden van geologische informatietechnologie. Ook vertelt Meijles waar je deze zelf kunt vinden en hoe deze informatie inzicht geeft in de ontstaansgeschiedenis en complexe opbouw van de bodem.

Jeroen Reessink is ook te gast. Hij werkt als clustermanager bij Aanpak Ring Zuid en is nauw betrokken bij de aanleg van de Verdiepte Ligging. Reessink vertelt over de technologieën die worden gebruikt bij het aanleggen van de 1,2 kilometer lange constructie.

Livestream

De livestream van het evenement is onder meer hieronder te volgen en begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.45 uur. Chatten en de livestream volgen kan ook via deze link.

Geplaatst op: 17 mei 2021

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.