Het Groot Handelshuis begint verhuur kantoorruimtes in hartje Groningen

Het Groot Handelshuis begint verhuur kantoorruimtes in hartje Groningen

Het Groot Handelshuis aan de Grote Markt in Groningen start met de verhuur van kantoorruimtes in het pand waar vroeger de V&D zat.

De sloopfase van het oude pand is nagenoeg afgerond. Het werven van nieuwe huurders is begonnen, aldus projectontwikkelaar MWPO. Het vroegere V&D warenhuis wordt omgetoverd tot een winkel- en kantorencomplex met in totaal 450 (flex)werkplekken.

Meer te bieden dan thuiswerkplek

Eind 2021 opent Het Groot Handelshuis al de Jumbo-supermarkt, een La Place-restaurant en een parkeerkelder (met ruimte voor 1500 fietsen) die zich in het pand bevinden. Vervolgens opent het volledige complex in het voorjaar van 2022.

De kantoorruimtes beschikken over veel (natuurlijk) licht en hoge plafonds. Daarnaast worden de ruimtes van klimaatinstallaties voorzien. Volgens Evert Breeman, senior consultant van internationaal vastgoedadviesbureau CBRE, heeft Het Groot Handelshuis meer te bieden dan de gemiddelde thuiswerkplek.

Artistieke impressie van de nieuwe entree aan de Grote Markt – Illustraties: De Zwarte Hond
Ontmoeten

Volgens Breeman is de tijd voorbij dat kantoorgebouwen alleen nog gebruikt werden door één huurder. ‘Mensen, bedrijven en organisaties zoeken elkaar steeds meer op en het liefst in een omgeving van wonen, werken en cultuur’. Wanneer we allemaal weer naar kantoor mogen, zullen we dit wel doen, maar minder dan voor corona, zo stelt Breeman. ‘Toch blijven kantoorwerkplekken onmisbaar. Je ziet steeds meer een duidelijke verschuiving van werkplek naar ruimte voor interactie’.

Het Groot Handelshuis moet hierop inspelen door ruimtes en faciliteiten aan te bieden voor ontmoetingen en informeel overleg. Denk dan bijvoorbeeld aan koffie of lunchen bij La Place, boodschappen bij Jumbo City en een borrel op de rooftopbar.

De verhuur is inmiddels gestart. Klik voor meer informatie op deze link.

Geplaatst op: 28 april 2021

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.