Deze drie bedrijven zijn uitgeroepen tot meest positieve bedrijven van het Noorden

Deze drie bedrijven zijn uitgeroepen tot meest positieve bedrijven van het Noorden

Foto: Omapost

Omapost uit Groningen, Sociaal Domein Online uit Meppel en Let Things Talk BV uit Drachten zijn de meest positieve bedrijven van het Noorden. Dat heeft de vakjury van de BID Positivity Award bepaald.

De prijs is twee jaar geleden opgericht en heeft als doel om positieve ontwikkelingen in Nederland uit te lichten. BID staat voor Big Improvement Day. Dit jaar brachten 30.000 mensen een stem uit.

Wie zijn de winnaars uit het Noorden eigenlijk?

Omapost uit Groningen werd opgericht door Wilbert van de Kamp en is een app waarmee je foto’s naar familie (of bijvoorbeeld naar een eenzame oudere) kan sturen. Deze foto’s komen als kaarten in de brievenbus. Een deel van de winst gaat naar een stichting die zich inzet tegen eenzaamheid bij ouderen.

Kijk ook:

In gesprek met Wilbert van de Kamp, ceo bij Omapost

Sociaal Domein Online uit Meppel is een online platform voor onderwijs, gemeenten, zorgaanbieders, adviseurs, enzovoort. Op het platform wordt kennis uitgewisseld, geven de gebruikers advies en is er informatie over de nieuwste technologie van het sociaal domein te vinden.

Let Things Talk BV uit Drachten houdt zich bezig met het verbeteren van het binnenklimaat en energieverspilling in leer- en werkomgevingen. Daarnaast levert het bedrijf slimme software oplossingen voor het reserveren van werkplekken, vergaderkamers en parkeerplaatsen.

Bibian Mentel

Naast de prijs voor bedrijven en organisaties, zijn er ook awards voor mensen. Zo is er de Meest Positieve Bekende Nederlander en de Meest Positieve Onbekende Nederlander. Die awards gingen respectievelijk naar de onlangs overleden snowboardkampioene Bibian Mentel en Mascha Struijk uit Utrecht. Struijk wil de jeugdzorg liefdevoller en gelijkwaardiger maken en doet dat met onder meer een podcast, een website en trainingen.

Geplaatst op: 23 april 2021

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.