Ruim 300 noordelijke ondernemers vragen subsidie voor haalbaarheidsonderzoek aan

Ruim 300 noordelijke ondernemers vragen subsidie voor haalbaarheidsonderzoek aan

Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) heeft binnen één dag subsidie voor een haalbaarheidsonderzoek voor noordelijke ondernemers ‘uitverkocht’.

Ondanks deze onzekere tijden zijn noordelijke ondernemers volop bezig met innoveren. Het SNN kreeg binnen een dag ruim 300 aanvragen binnen voor subsidie voor een haalbaarheidsonderzoek.

10 miljoen euro

Ondernemers konden een aanvraag indienen vanaf dinsdag 20 april. Voor de subsidie is een budget van 4.487.500 euro beschikbaar gesteld. Ruim 300 ondernemers uit Drenthe, Friesland en Groningen vroegen voor 6.194.105,57 euro aan subsidie aan. Naast de aangevraagde subsidie investeert de aanvrager zelf ook een bedrag van 60% van de kosten in het project. Met alles bij elkaar komt dit neer op een investering van ruim 10 miljoen euro voor innovaties in het Noorden.

Alle aanvragen zijn inmiddels beoordeeld op compleetheid, aldus het SNN. Er zijn op een dag meer complete aanvragen ingediend dan dat er subsidie beschikbaar is. Daarom zal de notaris de volgorde voor de inhoudelijke beoordeling van de aanvragen bepalen met een loting. Het subsidieloket is officieel nog geopend tot en met 9 september 2021. Daarom kunnen er nog steeds aanvragen worden ingediend. Volgens het SNN is de kans ‘erg klein’ dat deze nieuwe aanvragen nog in behandeling worden genomen.

Geplaatst op: 22 april 2021

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.