Meer dan 40 jaar ervaring in water- en mestopslag

Meer dan 40 jaar ervaring in water- en mestopslag

PARTNERBIJDRAGE | De lente staat voor de deur, binnenkort gaan we het weer ruiken: de geur van mest. Voor de meeste noordelingen is dat één van de weinige momenten dat mest in het bewustzijn komt. Voor Jaap Veenstra, commercieel directeur van PAS Mestopslagsystemen, is dat anders.

Hij is dagelijks met mest bezig. Ga met hem in gesprek en je merkt dat mest een interessante materie is. Het is meer dan de uitwerpselen van een koe, kip of varken. Mest is een serieuze factor in de bedrijfsvoering van een agrariër en verdient aandacht en vakmanschap. „Dat vakmanschap hebben wij in huis”, zegt Jaap. Hij vervolgt, met een glimlach op zijn gezicht: „we hebben al meer dan 40 jaar ervaring in de stront.”

Alles veilig en vertrouwd op orde

Jaap introduceert de mestervaring van PAS met een grap, maar tegelijkertijd is hij er zeer serieus over en ook trots. „Ervaring en kennis is van groot belang. Mest is een waardevol product, maar, als je er onzorgvuldig mee omgaat, ook een oorzaak van vervuiling. Daarom is opslag en vervoer van mest gebonden aan strenge wet- en regelgeving. Voor ons is dat gesneden koek. Met onze ervaring en kennis kunnen we de boeren enorm van dienst zijn.”

Mestopslag is soms voor tijdelijk en voor eigen gebruik, maar mest kan ook een handelsproduct zijn. Akkerbouwers, bijvoorbeeld, hebben belang bij mest. In beide gevallen is opslag noodzakelijk.

„Wij (ver)plaatsen, repareren, reinigen en keuren opslagsystemen. Zowel voor het reinigen als voor het keuren van de mestopslag voldoen we aan alle eisen (KIWA, BRL en VCA gecertificeerd). Hierdoor weet de opdrachtgever precies waar hij aan toe is. Alles wordt immers volgens protocollen uitgevoerd; veiligheid staat voorop. Uiteraard laten we ons regelmatig bijscholen om onze kennis actueel te houden.”

„Wie mestopslag wil plaatsen of met de vergunningaanvraag ‘worstelt’, kan ons inschakelen. Met onze kennis en ervaring kunnen we de boer veel werk uit handen nemen.”

Weten wat er speelt en wat nodig is

„Er zijn meerdere soorten mest en elke mestsoort kent zijn eigen verwerkingsprocedures. Door onze jarenlange ervaring en expertise kennen we de ins en outs van de verschillende vormen van mest en mestopslag als geen ander. We kunnen alles leveren wat er op de markt verkrijgbaar is op het gebied van mest- en wateropslag. Of het nu gaat om betonsilo’s, netsilo’s, mestzakken of een andere vorm van water- en mestopslag, wij hebben het. Niet alleen nieuw, maar ook gebruikt.”

Gebruikt blijkt een aantrekkelijke optie te zijn voor veel boeren. „We verzorgen een totaalpakket. We keuren de mestsilo of mestzak, we maken schoon, we doen de (de)montage en het vervoer. De klant hoeft zich nergens zorgen over te maken en kan op die manier een aardig bedrag besparen.”

Dat neem je mee naar de webshop

Vooral nu in coronatijd is het voor boeren makkelijk dat PAS ook een webshop heeft. „Het is een webshop waar onze kennis en ervaring merkbaar is. Zoals vanochtend, iemand bestelde allerlei onderdelen voor mestopslag, maar daarbij ook sluitstukken voor wateropslag. Dat valt ons op en na een check bij de klant konden we direct andere, de juiste, sluitstukken opsturen. We kunnen niet alles voor zijn, maar doordat onze medewerkers allemaal vanuit de agrarische- en mestsector komen, doordat zij de ins- en outs kennen, kunnen we goed meedenken met onze klanten.

Service door praktijkervaring

„Onze mensen kennen de materie en zijn gepassioneerd. Vanuit die passie lever je meerwaarde. Wat we graag zien is dat de opslag en de gebruikte mixers en pompen samen een goed functionerend geheel zijn met de mestsoort die de boer gebruikt en de doelstellingen die hij heeft met zijn bedrijfsvoering. Onze kennis en ervaring komt altijd van PAS.”

pasmestopslag.nl

Geplaatst op: 15 april 2021

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.