Dit doen ondernemers om zich op te laden: Marloes Dekker van UptoUs

Dit doen ondernemers om zich op te laden: Marloes Dekker van UptoUs

Foto door Mariska de Groot

Waar halen ondernemers hun inspiratie voor persoonlijke ontwikkeling vandaan? We vroegen het drie noorderlingen. Deel 3: Marloes Dekker van UptoUs.

De basis van de business

Marloes Dekker, UptoUs (Groningen)

,,Hoofd, hart en handen moeten in balans zijn. Dat leer je niet op school, dus daarom is persoonlijke ontwikkeling belangrijk. Je bewust zijn van je ontwikkeling als mens. In de kern ben je misschien wel wie je altijd was, maar afhankelijk van je levensfase of situatie ontdek je toch steeds nieuwe laagjes van jezelf? Wie dat ontwikkelt kan een mooier, beter mens zijn om vervolgens daarmee ook de wereld voor jezelf, de mensen om je heen en alle anderen beter te maken.

Iedereen heeft zijn eigen manieren en overtuigingen die voor een tijd geholpen hebben. Naarmate je jezelf ontwikkelt ontdek je misschien dat bepaalde dingen niet meer zo dienend zijn voor wat je wil realiseren. Dan moet je nieuwe dingen aanleren en oude dingen afleren. Daar ben je wat mij betreft mee bezig als je je verdiept in persoonlijke ontwikkeling.

Voor mij is dat vanzelfsprekend, omdat mijn werk en alles wat ik doe bestaat uit interactie met mensen. Met UptoUs zorgen we ervoor dat mensen – en jongeren in het bijzonder – hun potentieel ontdekken en ontwikkelen en daardoor kunnen bijdragen aan de wereld. Ik ben altijd al supergefascineerd geweest door wat mensen beweegt en wat ze nodig hebben om te groeien. Ik ben mijn eigen instrument als ik ze daarmee wil helpen, dus is het vanzelfsprekend voor mij dat ik mezelf ook blijf ontwikkelen en verrijken. Een instrument moet je onderhouden. Ik hoop dat ik daarmee een bijdrage lever om de wereld iets mooier achter te laten dan ik ‘m aantrof.

Lees ook Deel 1:

Dit doen ondernemers om zich op te laden: Katja Wigbels – De Vierde Verdieping

Voor alle ondernemers zou persoonlijke ontwikkeling belangrijk moeten zijn. Ik geloof heel erg dat de basis van alle impact en alles dat we bouwen in de wereld begint bij een goede relatie met elkaar en dus met jezelf. Want alles wat er op de wereld is, is gemaakt met en door mensen. ‘I can do nothing for you, but work on myself. You can do nothing for me, but work on yourself ’, zei Ram Dass, Amerikaans psycholoog en auteur. Daar geloof ik in. Of het in werkcontext, thuis, of in de rij bij Albert Heijn is: je komt mensen tegen. Voor vrijwel alle ondernemers geldt toch dat werken met mensen centraal staat?

En aan ‘jezelf ontwikkelen’ is niks zweverigs. Je hoeft niet in therapie te gaan om aan jezelf te werken. Maar persoonlijke ontwikkeling is ook niet iets dat je erbij doet. Voor mij is het zelfs de basis van de business.

Welke vorm je kiest is natuurlijk voor iedereen verschillend. Voor mij is dat onder meer yoga. In een (misschien voor anderen) onmogelijke houding op een yogamat staan is voor mij slechts een onderdeel. Yoga is een lifestyle, een manier van leven. Op de yogamat kan ik alles oefenen wat ik van de yogamat af kan meenemen in mijn leven. Hoe ga ik om met uitdagingen en met grenzen? Kan ik erom lachen als ik uit balans raak of foeter ik op mezelf? Yoga leerde me ook ruimte creëren; dat ik een keuze heb in hoe ik reageer op een situatie, dat ik bewust kan kiezen. Al is het maar door beide voeten op de grond te houden en drie keer ademhalen. Aandachtig leven, in plaats van op de automatische piloot.

Yoga is flexibiliteit, stabiliteit en kracht. Een spel tussen meebewegen, balans houden en sterk zijn. Dat zijn ook dingen die deze tijd van ons vraagt. Veerkracht en aanpassingsvermogen.’’

Lees hier Deel 2:

Dit doen ondernemers om zich op te laden: Maarten Overeem – Cleverdesk
Karlijn ter Horst (Journalist)

Karlijn ter Horst (Journalist)

Geplaatst op: 9 april 2021

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.