Dit doen ondernemers om zich op te laden: Maarten Overeem - Cleverdesk

Dit doen ondernemers om zich op te laden: Maarten Overeem – Cleverdesk

Foto door Mariska de Groot

Waar halen ondernemers hun inspiratie voor persoonlijke ontwikkeling vandaan? We vroegen het drie noorderlingen. Deel 2: Maarten Overeem van Cleverdesk.

Geloof in de juiste omstandigheden

Maarten Overeem, Cleverdesk (Assen)

,,Ik heb het idee dat veel ondernemers denken dat het leven maakbaar is. Kijk naar Tony Robbins, die zegt dat succes modelleerbaar is. Ik geloof wel dat het nooit te laat is om ergens goed in te worden, maar wel via een organisch pad. Niet via een lineaire planning, zoals Robbins dat schept. Die maakbaarheid heeft te maken met je eigen flow en je eigen meetlat van succes. Het is belangrijk om een why te hebben. Zo is mijn why mensen verbinden en overal – figuurlijk – vuurtjes stoken.

Ik heb altijd een notitieboekje bij me. Daarin schrijf ik mijn ideeën op. En ieder kwartaal wat ik wil bereiken. Dat bestaat uit heel veel verschillende dingen. Persoonlijk, praktisch, voor ons bedrijf, dingen om me in te verdiepen.

Persoonlijke ontwikkeling is voor mij focus, doelgerichtheid en openstaan voor kansen. Als ik de juiste omstandigheden creëer, vind ik wat ik wil zonder daarnaar actief te zoeken. Door vanuit een bepaalde visie met een bepaalde flow te leven. Door ideale omstandigheden en sfeer te creëren. Als ik ’s ochtends uitgeslapen met een kop koffie in mijn tuinhuis ga zitten en voel me ik goed, dan poppen er wel honderd ideeën op. Als ik gestresst en overprikkeld ben, dan lukt het niet. In de juiste flow met een goede mindset kan ik echt overal inspiratie uithalen, want dan sta ik ervoor open.

Ik put inspiratie uit door in beweging te zijn. Uit dingen die ik om me heen zie als ik bijvoorbeeld met mijn kinderen op pad ben. En natuurlijk zoek ik het ook op. Ik volg mensen die ik inspirerend vind, zoals Simon Sinek en Mark Manson. De laatste tijd lees ik filosofen als Marcus Aurelius. Of ik kijk naar TED Talks. Zo zag ik er laatst één van een ziekenhuismanager die vertelde over hun chief listening officer , iemand die alleen maar luistert naar klanten. Eén zinnetje van die man gaf me inspiratie voor een idee voor ons bedrijf.

Ik ben ook fan van Blinkist, dat samenvattingen geeft van managementboeken in 7 minuten. Ik heb namelijk het probleem dat ik wel boeken koop, maar ze vervolgens niet lees. Omdat ik bijvoorbeeld na drie pagina’s denk: het zal wel. En dan gaat het boek aan de kant. Als ik na 7 minuten Blinkist denk: hé dit is leuk, dan koop ik het boek.

Het hele leven bestaat wat mij betreft uit toevalligheden. Ik geloof in serendipity , de juiste omstandigheden. Dan ontstaan vanzelf de kansen die je nodig hebt voor je ontwikkeling zonder dat je er actief naar zoekt.’’

Lees ook:

Persoonlijke ontwikkeling is vooral persoonlijk

Lees ook Deel 1:

Dit doen ondernemers om zich op te laden: Katja Wigbels – De Vierde Verdieping
Karlijn ter Horst (Journalist)

Karlijn ter Horst (Journalist)

Geplaatst op: 8 april 2021

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.

Uitgelicht