De Spiegel: Antje Meindersma van IT-bedrijf Alledaags over rolmodellen en inspiratie

De Spiegel: Antje Meindersma van IT-bedrijf Alledaags over rolmodellen en inspiratie

Elke ondernemer kent ze: van die momenten waarop je moeite hebt te ontdekken wat de juiste keuze is. Dan is het handig als je een groot voorbeeld hebt, iemand die je inspireert, aan wie je je even kunt spiegelen. Aflevering 13 van De Spiegel: Antje Meindersma (40) oprichter en eigenaar van IT-bedrijf Alledaags in Groningen.

Foto: Mariska de Groot

Is het nog een beetje vol te houden, in deze coronatijden?

,,Het is raar, anders. Ik heb net thuis in quarantaine gezeten, in het kantoorpand hier is het uitgestorven. Het is spannend, het levert kopzorgen op.’’

Hoe ga je daarmee om?

,,De natuur in is voor mij het beste. Als ik in het groen loop, bedenk ik nieuwe dingen, of oplossingen voor oude problemen. Ik heb gewoon veel respect voor de natuur. Nu met corona ook: wij denken dat we heel wat zijn als mensheid, maar Moeder Natuur lacht erom. Door corona stel je je de vraag wat nu echt belangrijk is. Mijn kinderen, dus de wereld. Ik vraag me vooral af wat ik kan toevoegen.’’

Dus: meer natuur in je bedrijf?

,,Nou nee, of je moet de dagelijkse wandelingen die we als team in het park maken tellen. Voor mij is de natuur meer een bron van energie en inspiratie om andere dingen te bedenken en maken waarmee we een beetje impact kunnen hebben. Ons nieuwste product heet niet voor niets Elphas, vrij naar olifant. Overigens hád ik best wat meer met de natuur willen doen. Als ik wat bèta-slimmer zou zijn, had ik graag iets van biotechnicus of zo geworden. Dingen uitvinden op basis van de natuur. Lijkt me geweldig.’’

Antje Meindersma (40) oprichter en eigenaar van IT-bedrijf Alledaags – Foto: Mariska de Groot
Elphas?

,,Een geweldige tool op basis van kunstmatige intelligentie (AI, red.) voor performance en talentmanagement van teams. We zijn er al mee bezig voor bijvoorbeeld de provincie Groningen en het UMCG. Het gaat erom dat je kijkt naar wat mensen echt kunnen, niet alleen naar wat ze geleerd of gedaan hebben. Dankzij AI kunnen we het potentieel van individuele werknemers voorspellen, zodat die andere rollen kunnen invullen binnen een bedrijf. Vervolgens koppelen we hier een persoonlijke leerroute aan. Het moet om mensen gaan, dat is mijn doel eigenlijk. Je kunt beter investeren in je personeel dan voor van alles mensen van buiten aantrekken. Kijk eerst eens welke kwaliteiten er al rondlopen! Bovendien: volgens het World Economic Forum moet 20 procent van de beroepsbevolking worden om- of bijgeschoold om technische ontwikkelingen te kunnen bijhouden. Daar nu niet in investeren, betekent straks geld verliezen.’’

Dat is dus wat je toe kunt voegen. Nu nog veel lawaai maken!

,,Dat is inderdaad de volgende stap. En daarvoor kan ik best rolmodellen gebruiken. Mag ik iemand noemen? Mabel Wisse Smit. Zij krijgt echt dingen voor elkaar die iets betekenen. Met lef, zonder borstklopperij. War Child Nederland mede opgericht bijvoorbeeld. Vooral dat ze voorzitter was van The Elders, de door Mandela opgerichte Denktank, vind ik geweldig. En haar inzet voor Girls not Brides, een programma dat meiden opleidt en kansen geeft, zodat hele samenlevingen zien: dit levert ons allemaal wat op. Dat vind ik sterk. Niet zeggen dat iets niet mag, gewoon laten zien dat het op een andere manier beter is. Ze gaat voor échte impact. Dat streef ik ook na.’’

Wat leer jij van Mabel?

,,Zij trapt echt een stevige, positieve deuk in de wereld. Dat zou ik ook willen. En ook: mensen hebben een mening over haar, ze is niet heel aaibaar. Dat laat haar koud, ze laat het gewoon zien. Zelf heb ik daar meer moeite mee, daar zou ik wel wat meer van willen hebben.’’

Lees ook:

In gesprek met Antje Meindersma, mede-eigenaar van Alledaags en Elphas
Jean Paul-Taffijn (Journalist)

Jean Paul-Taffijn (Journalist)

Geplaatst op: 7 december 2020

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.