OWNER, CuRe Technology en Spacetime Layers zijn de finalisten van Drentse Startup 2020

OWNER, CuRe Technology en Spacetime Layers zijn de finalisten van Drentse Startup 2020

OWNER en CuRe Technology uit Emmen en Spacetime Layers uit Tynaarlo zijn de finalisten van Drentse Startup 2020.

Foto: Huub van Buul, OWNER – gemaakt door Erik Eilering

De finalekandidaten strijden om een prijzenpot van 2.500 euro. Daarnaast mag de winnaar zich de ‘Drentse Startup van het jaar’ noemen. De winnaar wordt in januari bekendgemaakt. Vanwege de coronamaatregelen is het nog onduidelijk hoe die finale er precies uitziet. De organisatie is hier de komende tijd mee bezig.

Wat doet elk bedrijf en waarom staan ze in de finale? Lees hieronder een kort overzicht:

OWNER: vastgoed software, maar dan zonder cursus

Vastgoed software, maar dan zonder cursus. Zo omschrijft OWNER zichzelf. Het bedrijf van Huub van Buul uit Emmen neemt de administratieve last van vastgoedbedrijven uit handen. De software verstuurt bijvoorbeeld rekeningen en onderhoudt relaties. Van Buul kijkt naar mogelijkheden om zijn platform internationaal uit te rollen.

CuRe Technology: alle plastic is recyclebaar

Deze startup uit Emmen, CuRe Technology, recycled plastic. Wat hier speciaal aan is? CuRe heeft een manier gevonden om alle soorten plastic te recyclen. Kleur, toevoegingen en andere afwijkende eigenschappen maken niet uit. Naast de jury van de Drentse Startup 2020 heeft ook Coca Cola vertrouwen in het Emmer bedrijf. De frisdrankgigant investeert namelijk in de proeffabriek van CuRe.

Spacetime Layers: van onderwijzer naar ondernemer

Patrick Trentelman werkte 17 jaar lang als leraar. Samen met basisschoolkinderen bouwde hij een idee uit tot Spacetime Layers. Trentelman bedacht een interactieve kaart. Deze bestaat uit verschillende lagen en biedt gebruikers informatie. Onlangs voegde Trentelman een functie toe, waardoor gebruikers kunnen zien hoe druk het op een bepaalde plek is.

Spacetime Layers won in november vorig jaar de finale van de CSU Innovatie Award. Lees hier een interview met oprichter Patrick Trentelman.

Geplaatst op: 18 november 2020

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.