CodeSandbox haalt 10,8 miljoen euro op bij investeerders

CodeSandbox haalt 10,8 miljoen euro op bij investeerders

CodeSandbox, gebaseerd in Amsterdam maar opgericht in Assen, heeft 10,8 miljoen euro opgehaald in een investeringsronde.

CodeSandbox maakt het mogelijk voor programmeurs om code te schrijven in een webbrowser. De van origine Drentse startup ontving al eerder miljoeneninvesteringen voor hun vinding. Oprichters Bas Buursma en Ives van Hoorne willen de meest recente investering gebruiken om webontwikkeling voor programmeurs gemakkelijk en toegankelijk te houden.

Inmiddels wordt de vinding van de startup maandelijks door twee miljoen programmeurs gebruikt. In totaal maakten gebruikers al ruim 10 miljoen ‘sandboxes’ via het platform van Buursma en Van Hoorne.

Lees ook:

CodeSandbox is Startup van het Jaar 2019, en wil verder groeien

CodeSandbox en de Young Business Award

De twintigers Buursma (uit Assen) en Van Hoorne (uit Vries) richtten hun startup drie jaar geleden op in Assen. Inmiddels zit het bedrijf in Amsterdam. De reden? Zo zijn ze beter bereikbaar voor investeerders en programmeurs. Vorig jaar haalden de twee al miljoenen op bij Amerikaans topinvesteerder Kleiner Perkins. Toen al werd het bedrijf geschat op een waarde van tien tot vijftien miljoen euro. Ditmaal komt de Series-A financiering van EQT Ventures, maar ook Kleiner Perkins is wederom aangehaakt.

CodeSandbox is dit jaar ook halvefinalist in de startupcompetitie Young Business Award.

Geplaatst op: 29 oktober 2020

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.