Grenzelooswerk breidt uit naar Frankrijk: waarom? en antwoord op andere vragen

Grenzelooswerk breidt uit naar Frankrijk: waarom? en antwoord op andere vragen

Grenzelooswerk, de internationale arbeidsbemiddelaar uit Leeuwarden, breidt haar vacatureplatform uit naar Frankrijk. Werkzoekenden die een avontuur in het buitenland willen beleven, kunnen via de Friese startup terecht bij internationale werkgevers binnen en buiten Europa. Ondanks de coronacrisis, gaan de zaken bij Grenzelooswerk gewoon door. Maar de startup ging dit jaar wel door een diep dal. Oprichter Casper Lemmen praat ons bij in deze vijf vragen en antwoorden.

Allereerst, waarom breidt Grenzelooswerk nu uit naar Frankrijk?

Casper Lemmen: ,,Het stond al op de planning, eerder dit jaar. We zagen namelijk steeds meer verzoeken binnenkomen voor Franstalig personeel. Het platform stond al klaar, maar toen kwam corona. Dat raakte ons harder dan verwacht. Onze omzet daalde in een week tijd met 95 procent. Toen hebben we besloten om de lancering van ons Franse platform, genaamd Yobbers, eerst uit te stellen. Nu er steeds meer mensen ondanks de crisis toch de stap weer durven zetten om in het buitenland aan de slag te gaan, hebben we de keus gemaakt om door te zetten. Aangezien het platform al klaar stond, was het nog een kleine stap om daadwerkelijk de Franse markt op te gaan.’’

,,Inmiddels zijn we zo’n drieënhalve week online en hebben we al meer dan 400 sollicitaties ontvangen. Daarvan zijn de eerste Franse avonturier al op het vliegtuig gestapt en aan hun baan in het buitenland begonnen. Ze gaan onder meer aan de slag in Portugal, op projecten bij bedrijven als Lacoste, Uber en Facebook.’’

Een omzetdaling van 95 procent? Dat is fors. Hoe gaat het nu?

,,De afgelopen drie maanden hebben we goed gedraaid. Boven verwachting zelfs met corona. We verwachten wel dat het de komende periode zwaarder zal worden. Zo hopen we genoeg aanbod te kunnen bieden voor onze werkzoekenden. Bedrijven hebben misschien minder posities te bieden. Dat komt doordat sommige bedrijven hun budget al verplaatsen naar het eerste kwartaal. Wel hebben wij het geluk dat we een divers aanbod aan opdrachtgevers hebben. Terwijl de ene opdrachtgever afschaalt, schaalt de ander juist op.’’

Wat voor invloed hebben de coronamaatregelen in het buitenland op jullie business?

,,Uiteraard zijn er per land en per stad verschillende maatregelen. Werkzoekenden stellen daarom meer vragen. Wij doen ons uiterste best om hen de juiste informatie te geven en besteden daar ook meer tijd en aandacht aan.”

,,Eenmaal aangekomen in het buitenland moeten de werknemers bijvoorbeeld twee weken in quarantaine. Om vervolgens vanuit huis te worden getraind. Soms moeten ze ook een coronatest doen.’’

,,Met Grenzelooswerk hebben we allerlei maatregelen getroffen om onze avonturiers veilig te laten starten. Doordat goed te doen zijn we alsnog in staat om genoeg werkzoekenden aan werk te helpen. Deze week zijn er weer zo’n 25 mensen gestart door heel Europa.’’

Hoe zit het met die naam Yobbers?

,,Voor onze werkgevers gebruiken we deze internationale naam. Onze Nederlandse en Duitse tak zouden ook worden ge-rebrand naar de nieuwe naam: Yobbers. Dit werd ook vanwege de coronacrisis uitgesteld. We hopen nu begin volgend jaar te starten met de re-branding. Vervolgens willen we met die nieuwe naam graag een ‘.com’ versie van onze website lanceren. Die site zal in verschillende talen beschikbaar zijn, waaronder Engels. Hierop willen we veel meer internationale aanvragen aanbieden. Dan willen we ook campagnes daarop gaan draaien en monitoren vanwaar de meeste mensen binnenkomen, van welke landen. Zo kunnen we kijken in welke landen er vraag is en ook die talen toevoegen aan ons platform.’’

Wat is de ambitie van Grenzelooswerk voor de komende tijd?

,,De ambitie is om internationaal door te schalen. De komende jaren hopen we flink wat talen aan ons vacatureplatform toe te voegen. Binnen drie jaar willen we de gehele Europese markt bedienen. Daarbij speelt wel mee dat de huidige situatie onvoorspelbaar is. We spelen daarop inn en waar mogelijk kunnen onze avonturiers thuis werken vanuit het buitenland.”

Lees ook:

Casper Lemmen van Grenzelooswerk Beste Jonge Ondernemer van 2018
William Zijlstra (Journalist)

William Zijlstra (Journalist)

Geplaatst op: 21 oktober 2020

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.