Freelanceplatform Jellow: online specialisten enorm in trek

Freelanceplatform Jellow:  online specialisten enorm in trek

Volgens het Groningse freelanceplatform Jellow is de vraag naar freelance webdevelopers en online specialisten in coronatijd enorm toegenomen.

Op de website van Jellow kunnen freelancers en opdrachtgevers elkaar vinden. Afgelopen week stond de teller van gebruikers voor het eerst op 50.000. Zo’n 40.000 hoogopgeleide freelancers bieden via Jellow hun diensten aan. Daartegenover staan zo’n 10.000 opdrachtgevers die actief beroep doen op freelancers. Die verhouding is volgens mede-oprichter Lars Evers een gunstige.

Coronatijden op Jellow

Door de coronacrisis zag Evers de vraag naar webdevelopers en online marketeers toenemen. Hij verklaart deze verandering doordat meer bedrijven aan webshops begonnen en van fysiek naar online moesten schakelen. Daarbij komt dat bedrijven kennis in huis moeten halen. Want een webshop bouwen gaat niet zomaar.

Al met al zorgde de coronacrisis voor een flinke vraagstijging. Zo steeg de vraag naar web- en appdevelopers met 106 procent. De vraag naar online specialisten schoot door het dak en nam toe met 373 procent. Volgens Evers kunnen die vraag beantwoorden door opdrachtgevers en freelancers binnen een dag met elkaar in contact te brengen.

Dit artikel verscheen eerder bij Dagblad van het Noorden en is hier te lezen.

Lees ook:

In gesprek met Lars Evers, co-founder van Jellow
Geplaatst op: 14 oktober 2020

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.