Kennisdossier waterstof: Resato en Holthausen bouwen samen verder aan de waterstofeconomie

Resato en Holthausen bouwen samen verder aan de waterstofeconomie

De twee Noord-Nederlandse bedrijven, Resato en Holthausen, gaan twee nieuwe waterstof vulstations bouwen. Een komt halverwege 2021 in Groningen en de ander in Amsterdam aan het eind van hetzelfde jaar.

Resato bouwt waterstof vulstations, in Nederland, maar straks ook in België en Duitsland. Inmiddels heeft het bedrijf uit Assen al negen van zulk soort stations gebouwd. Holthausen uit Hoogezand begon als eerste bedrijf uit het Noorden op waterstof te rijden. Het 75-jaar oude familiebedrijf laat straatvegers, vuilniswagens, bussen, hovenierswagens en bestelauto’s op waterstof rijden. Nu gaan Resato en Holthausen samenwerken om ervoor te zorgen dat meer voertuigen in het Noorden de mogelijkheid hebben om waterstof te tanken.

Zware bedrijfsvoertuigen

Holthausen plant samen met het Amerikaanse Hyzon Motors om een fabriek – waar vrachtwagens die rijden op waterstof – te bouwen in de provincie Groningen. Daarbij is het belangrijk dat er meer (grote en openbare) vulpunten in Nederland en in het Noorden bijkomen. Zo kunnen naast personenauto’s ook zware bedrijfsvoertuigen waterstof tanken, aldus Carl Holthausen, CTO van Holthausen Clean Technology.

Voor Resato is de samenwerking met Holthausen een volgende stap om verder door het hele land de ‘waterstofeconomie’ op te bouwen en de energietransitie naar waterstof te ondersteunen.

Lees ook:

De motor is gestart: waterstof is in opkomst in het Noorden
Geplaatst op: 18 september 2020

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.