Uitdagende banen in een dynamische omgeving

Uitdagende banen in een dynamische omgeving

PARTNERBIJDRAGEN | Dat is wat Bio-ITech in Groningen te bieden heeft. De specialist in software voor het managen van alle informatie in een laboratorium (eLABJournal) timmert behoorlijk aan de weg en is daarom op zoek naar software developers én life science specialisten. „Bio-ITech is volop in beweging. We zijn actief in meer dan 50 landen en lopen voorop in de markt van lab digitalisering”, zegt Bastiaan Spijk, HR-manager.

Zo zijn diverse klanten van Bio-ITech nauw betrokken bij de zoektocht naar een vaccin voor COVID-19. „Met behulp van eLABJournal kunnen laboratoria gegevens veel sneller opslaan en ontsluiten, dat laatste draagt bij aan de snelheid die op dit moment gewenst is. Onze producten hebben daarmee impact, overigens ook al voordat COVID-19 uitbrak.”

Barcodes

Immers, talloze laboratoria maakten al eerder kennis met eLABJournal. „Alle buisjes die bij onderzoeken worden gebruikt zijn voorzien van een barcode”, geeft directeur Wouter de Jong als voorbeeld. „Met behulp van onder andere de scanner van onze partner Eppendorf, kunnen de gegevens van grote aantallen buisjes snel worden opgeslagen en terug gevonden. Daarmee kun je het proces verbeteren, is de veiligheid gegarandeerd en is de kans op fouten minimaal.”

Het wekt dan ook geen verbazing dat eLABJournal inmiddels gretig aftrek vindt. Spijk:„ De groei zit er flink in. Niet alleen in ons land, maar ook daarbuiten. Zo openden we in 2017 een vestiging in de Verenigde Staten, waar we in de Boston regio middenin het centrum van life science onderzoek zitten. Eind dit jaar willen we een vestiging openen in Duitsland en ook daar hebben we nieuwe mensen nodig. Kortom, er liggen zeer veel mogelijkheden voor software developers en life science specialisten. Immers, meer klanten betekent meer uitdagingen.”

Vrijheid en verantwoordelijkheid

Bio-ITech biedt haar medewerkers alle ruimte. „Je krijgt veel vrijheid en veel verantwoordelijkheid, dat draagt bij aan het werkplezier”, zegt Spijk. „We kijken daarom goed naar de persoonlijke omstandigheden. Werken in combinatie met een studie is mogelijk, maar we zoeken ook meer ervaren specialisten en mensen met een laboratoriumachtergrond. Samen willen we onze voorsprong in de markt verder uitbouwen. En dat kan, want wij begeven ons in een groeiende markt en Bio-ITech is daarin een wereldspeler.”

Veel te bieden

„Voorheen zagen we afgestudeerden vooral naar de Randstad vertrekken, onder het mom dat hier geen werk is”, besluit De Jong. „Die tijd is voorbij. Groningen heeft veel te bieden, zeker op het gebied van life science en IT. Er liggen onder andere bij Bio-ITech voldoende uitdagingen, je hoeft Groningen niet meer uit om prachtig werk te kunnen doen. Dat in combinatie met een prettige leef- en woonomgeving zorgt ervoor dat steeds meer mensen in het noorden blijven. BioITech is altijd op zoek naar nieuw talent. Als jij net als ons gelooft in het geweldige potentieel dat life science te bieden heeft, ben je van harte welkom.”

Interesse? Je kunt Bastiaan Spijk bereiken via hr@bio-itech.nl of op telefoonnummer 050 – 720 00 55. Of kijk op LinkedIn voor de mogelijkheden. www.bio-itech.nl

Geplaatst op: 10 september 2020

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.