‘Snelgroeiend bedrijf in Oost Groningen’

‘Snelgroeiend bedrijf in Oost Groningen’

PARTNERBIJDRAGEN | Er wordt druk gebouwd op het Business Park Ter Apelkanaal. DCP Ingredients B.V., producent van hoogwaardige eiwitten voor de voedingsmiddelen industrie, breidt fors uit. Er wordt gebouwd aan een nieuwe droogtoren van maar liefst 28 meter hoog, waardoor de capaciteit van het bedrijf meer dan verdubbeld. En dat is nodig ook, want het product van DCP, dat onder andere wordt gebruikt in de vleesverwerkende industrie, vindt gretig aftrek. En aan die vraagt lijkt voorlopig geen einde te komen.

„Collageen is een eiwit, geschikt voor menselijk consumptie, dat we extraheren uit runderhuiden ”, leggen Laurens Maathuis, Managing director en Harm Buter, plant manager uit. „Het product geeft bijvoorbeeld binding aan vlees. We noemen het ook wel het industriële ei, je kunt het vergelijken met een ei die je bij het bereiden van gehaktballen gebruikt.” DCP is gegroeid naar een internationale speler en exporteert haar product inmiddels naar meer dan 40 landen. „En dat allemaal vanuit het mooie Ter Apelkanaal”, zegt Maathuis met een glimlach.

In 2012 vestigde DCP zich als start-up op het Businesspark Ter Apelkanaal, vanwege de aansluiting met AVEBE voor stoom, stroom en de watervoorzieningen en de toen nog bestaande investeringspremieregeling. Maathuis:” We maken hier gebruik van al bestaande faciliteiten. Wij hebben zelf geen aansluiting op het stroomen gasnet.”

Uniek

Efficiënt, slagvaardig en flexibel, dat is DCP Ingredients, maar bovenal worden er geen compromissen gedaan op de kwaliteit. „Wat wij doen is uniek”, legt bedrijfsleider Harm Buter uit. „We maken een innovatief product, dat naast bindmiddel, ook vele andere toepassingen kent.” „Er zijn wel concurrenten, maar die doen het toch wel anders dan DCP. Ja, eiwitten worden steeds belangrijker, bijvoorbeeld om de wereldbevolking te kunnen blijven voeden.”

De hoogte in

Hij is trots op de nieuwbouw, waarmee nog maar eens wordt aangegeven dat DCP Ingredients de toekomst vol vertrouwen tegemoet ziet. „We gaan de hoogte in. Er komt een extra droger van maar liefst 28 meter hoog, die ons de mogelijkheid geeft het productportfolio verder te verbreden, waardoor we meer en andere markten kunnen aanboren.”

Laurens Maathuis (L) en Harm Buter bij (een
deel van) de 28 meter hoge sproeidroger

„We bouwen groot om breder te kunnen schakelen”, voegt Maathuis toe. „Daarmee blijven we slagvaardig en flexibel, wat onze kracht is en waardoor we ook in andere landen voet aan de grond kunnen krijgen. Het product verandert niet, wel de toepassingen, die kunnen per land verschillen. Met onze nieuwe droogtechnologie kunnen we daar straks nog beter op inspelen.” Als alles volgens plan verloopt, wordt de uitbreiding eind dit jaar opgeleverd. „Een van de grote uitdagingen waar we voor staan is het vinden van goed gekwalificeerd personeel. Voor jonge techneuten die houden van afwisselend werk in een dynamische omgeving is er altijd plek. De deur staat open!”

www.dcpingredients.com

Geplaatst op: 10 september 2020

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.