Holiday Ice Sint Nyk; onmogelijk is een ander woord voor idee

Holiday Ice Sint Nyk; onmogelijk is een ander woord voor idee

PARTNERBIJDRAGEN | Eet u wel eens een ijsje? Dan heeft u zeker wel eens Holiday Ice gegeten. De ijsfabrikant uit Sint Nyk produceert namelijk voor de meeste supermarkten in Europa de ijscups, cornets en ijs op een stokje onder private label.

Als u denkt dat de private labels de ijsjes van de ‘gewone’ ijsfabrikanten namaakt dan heeft u het, wat betreft Holiday Ice, mis. Zoals Jaap Koert, Sales Director, van Holiday Ice het zegt: „je kunt ervoor kiezen om te volgen of om voorop te lopen. Wij bij Holiday Ice hebben voor dat laatste gekozen.” Innovatie zit in het DNA van Holiday Ice; innovatie en pioniersschap.

We winkelen in heel Europa

Als je voorop wilt lopen, moet je weten waar je staat. Van daaruit moet je onderzoeken welke kant je uit wilt gaan. Als marketeer wil je de kant uitgaan waar mensen je gaan volgen; dat ze zeggen: „he, dat is leuk, goed bedacht, lekker, dat wil ik proberen. Dat is de interessante zoektocht waar we ons vol overgave op richten”, zegt Sales & Marketing Manager Sebastiaan Berswerda. „Wij winkelen in heel Europa. Oftewel, Holiday Ice weet wat er te koop is, welke smaken en vormen trendy zijn, in welke richting de markt beweegt.” Niet alleen ijs is daarbij belangrijk. Ook uit andere producten zoals koek, frisdrank en snoep haalt Holiday Ice kennis. Voor Redband heeft het bedrijf de drop-fruit-ijsjes ontwikkeld en voor Venco de Schoolkrijt ijsjes.”

Als je krachten en kennis bundelt

„Wat je een onmogelijkheid zou kunnen noemen, heet bij ons een idee. Een idee is het waard om onderzocht te worden”, zegt Roelof Knijn, Managing Director. Dat is volgens Roelof niet een onrealistisch optimisme. „Als je krachten en kennis bundelt en daar passie en ondernemerschap aan toevoegt dan blijkt er veel meer mogelijk te zijn dan dat je op voorhand denkt. Als je dat hebt ervaren, hoe het elke keer toch lukt om iets bijzonders te creëren, dan put je daar vertrouwen uit. ‘Nee, dat kan niet’, is niet onze reactie. ‘Making ideas happen’, dat is ons motto.”

Roelof Knijn

Roelof legt uit welke kennis er nodig is voor het ontwikkelen en produceren van een ijsje. „Uiteraard hebben we up-to-date kennis op het gebied van wet- en regelgeving. We zijn actief lid van onze branche organisatie en zodoende betrokken bij beleidsvorming van de overheid op onder andere het gebied van voeding en gezondheid. We zijn trots als we nieuwe stappen zetten in de reductie van suiker, vet en van niet natuurlijke toevoegingen. Lekker moet immers samengaan met goed. We gebruiken daarom ook Fair Trade producten en we gaan ethisch om met de afbeeldingen op verpakkingen.” „We bewandelen daarbij niet de makkelijkste weg. Dat vereist een continue zoektocht naar nieuwe wegen. Dat is wat ons drijft. Dat maakt dat je met een tevreden glimlach naar huis rijdt.”

Van idee tot realisatie

„Elke week hebben we multidisciplinair overleg. Verkoop-, voedselveiligheid, techniek- en receptuurspecialisten praten over nieuwe ideeën en mogelijkheden. Ideeën komen vanuit het team, vanuit de klant, maar ook onze medewerkers vanuit alle geledingen komen met ideeën. Dat is mooi. Samen weet je meer. Het getuigt ook van grote betrokkenheid onder de werknemers. Juist daarmee kunnen we het onmogelijke mogelijk blijven maken.”

Amarins Wiersma

Vanuit de ideeën vindt er research plaats naar ontwerp, receptuur en realisatie. „We hebben er voor gekozen een mini ijsfabriek in te richten waar twee personen fulltime bezig zijn om de output van het multidisciplinaire team uit te werken; te concretiseren. De kennis die dit laboratorium oplevert, is van groot belang.”

Zo doen wij het

„We houden de vinger aan de pols. gaan in gesprek met de wetgever en brancheorganisaties. We willen weten wat er in de samenleving speelt. We springen in op de wensen van onze klanten, maar nog liever zijn we hun wensen voor en leveren wij de input. Daarom zetten we in op innovatie en maken we mooie nieuwe producten en creëren we nieuwe successen.”, zegt Roelof. „Zo doen wij het. Er zijn andere manieren, maar voor ons is dit de beste.”

www.holidayice.nl

Geplaatst op: 10 september 2020

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.