BMTEC klaar voor grote doorbraak

BMTEC klaar voor grote doorbraak

Slechts 1 op de 10 startups wordt een succesvol bedrijf. In de afgelopen jaren passeerde een aardig aantal de revu van noordz. Hoe staan ze er nu voor? In aflevering 10: BMTEC in Emmen.

Wat doet BMTEC ook alweer?

Oprichter en eigenaar Bakschik Martirosian: „Bij BMTEC houden wij ons bezig met het lasersnijden van kunststoffen. We produceren kunststof onderdelen en halffabricaten voor de maakindustrie, bijvoorbeeld voor machinebouw. Shell, Honeywell, Siemens, Friesland Campina en Philips zijn onder anderen klanten van ons. Momenteel hebben we ongeveer zevenhonderd actieve afnemers. We fabriceren zo’n 120.000 halffabricaten per week. Deze gaan onder meer naar Duitsland, Tsjechië, Amerika, China en naar afnemers in Nederland.”

Heb je de route gaandeweg bijgesteld?

„Ik ben ooit vanuit huis begonnen, zeven jaar terug. Het probleem was dat je niet heel gemakkelijk in de maakindustrie komt. Ik had eerst allerlei andere werkzaamheden, voordat ik kon doorgaan met de maakindustrie. Maar, het fabriceren van kunststof halffabricaten voor de maakindustrie was altijd het doel. Ik begon met reclamewerk, het snijden van kunststof letters voor reclametoepassingen. Ik begon als student met het ondernemen en moest toen een naam opbouwen. Nu gaat het heel snel.’’

Wat heb je de afgelopen periode geleerd?

„Ik heb vooral geleerd dat je gedachte, je mindset, je vooruit helpt of je tegenzit. Dat is bepalend voor alles. Het meest tevreden ben ik met mijn eigen persoonlijke ontwikkeling de afgelopen jaren. Daarmee kon ik m’n bedrijf naar een hoger niveau tillen. Een sterke mindset was daarvoor heel belangrijk. Anders was het heel lastig geweest om een bedrijf op te zetten dat het goed doet.”

Hoe ziet de toekomst eruit?

„We hebben in de coronacrisis veel geluk gehad, want we gingen anti-coronaschermen lasersnijden. Hiervan hebben we er duizenden geproduceerd. Daardoor kon BMTEC een omzetgroei draaien van 250 procent, ten opzichte van de normale omzet. Het was natuurlijk nooit mijn bedoeling om bezig te gaan met het fabriceren van die schermen, maar corona dwong ons om creatief te zijn. We zijn met dertien mensen en die moet je doorbetalen. Ik denk dat we dus veel geluk hebben gehad. Ons reguliere werk liep namelijk wel iets minder. Vooral in het begin, de eerste weken van de coronacrisis, waren veel mensen bang en was er veel onzekerheid. Klanten wachten dan ook af. Nu lijkt het allemaal weer om te draaien. We willen verder met het maken van halffabricaten.’’

Is jullie grote doorbraak inmiddels geweest?

,,Onze doorbraak komt nog. Ik verwacht binnen nu en anderhalf jaar, dat we ontiegelijk gaan knallen. Sinds kort produceren we in twee diensten. Binnen een jaar tijd willen we 24/7 produceren. We zijn nu met bepaalde interne ontwikkelingen bezig waar ik nog niet veel over los kan laten. Maar straks, als dat klaar is, gaat het echt heel hard. Wij, ik en het bedrijf moesten hiernaartoe groeien, maar nu zijn we er klaar voor.’’

Lees ook:

Het verhaal van Martirosian gaat verder: BMTEC winnaar Drentse startup van 2017

Foto: Pepijn van den Broeke

William Zijlstra (Journalist)

William Zijlstra (Journalist)

Geplaatst op: 27 juli 2020

[GA TERUG]

Er is 1 reactie:

Marjolein van Kempen.

Friday 31 July 2020 om 11:23

Mooi Backschik!

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.