Coca-Cola investeert in plasticrecycling startup CuRe uit Emmen

Coca-Cola investeert in plasticrecycling startup CuRe uit Emmen

CuRe Technology gaat samenwerken met Coca-Cola en ontvangt een investering van het frisdrankenmerk. De startup uit Emmen recycled plastic, nu nog in een proeffabriek. Met de investering willen Coca-Cola en CuRe een commercieel draaiende fabriek realiseren.

De bedrijven Cumapol, Morssinkhof Groep en DSM-Niaga werken samen aan de startup in Emmen. Samen openden ze in de zomer van 2019 een proeffabriek in Emmen om het recyclen van polyester verder te ontwikkelen. Die techniek wil Coca-Cola wellicht gebruiken om hun gerecyclede flesjes mee te maken. Daarom investeert de frisdrankengigant in de proeffabriek. Begin 2023 hoopt de startup een commerciële fabriek te openen.

Minder plastic in flesjes

Coca-Cola zoekt naar alternatieven voor de petfles. Daarbij kan de technologie van CuRe van pas komen, maar dan moet de recyclingtechniek van de Emmer startup wel op grote schaal inzetbaar zijn.

Zelf verwacht Coca-Cola het komende decennium 200.000 ton minder plastic te gebruiken door samen te werken met CuRe. De frisdrankengigant wil in 2025 voor elke verkochte fles een fles inzamelen, zodat alle verpakkingen gerecycled kunnen worden.

Het is niet bekend gemaakt hoe groot de investering is.

Foto: CuRe

Geplaatst op: 16 juli 2020

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.