L.A.B. helpt creatieve zelfstandigen stappen maken als ondernemer

L.A.B. helpt creatieve zelfstandigen stappen maken als ondernemer

Creatieve ondernemers kunnen deze zomer hun ondernemerschaps-skills ontwikkelen in Stadslab Groningen. Hoe? Buro B&G en Buro Lanser organiseren in opdracht van de Gemeente Groningen deze zomer L.A.B. (Learning, Adapting, Business). Deelnemers krijgen tijdens het programma begeleiding zodat zij stappen kunnen zetten met hun onderneming. Ook komen er sprekers langs om ervaringen uit de creatieve industrie te delen.

Buro B&G, Buro Lanser en Gemeente Groningen willen zelfstandigen uit de creatieve industrie ondersteunen bij het ontwikkelen van ondernemerschapsvaardigheden. In vijf sessies gaan de deelnemers aan de slag met verdienmodellen, marketing en sales. ,,Als creatieve geest wil je gave projecten kunnen doen, maar daar heb je wel business- en ondernemers-skills voor nodig om weerbaar te blijven. Vooral in crisistijd,’’ vertelt Anna Vellinga van Buro B&G.

Kijk ook:

Small Giants – Ondernemers over kansen tijdens de coronacrisis

Handen uit de mouwen

De creatieve sector is namelijk hard getroffen door de coronacrisis. Sommige ondernemers moesten hun businessmodel volledig omgooien. Voorbereid zijn op veranderende situaties als ondernemer is een van de dingen die deelnemers leren bij L.A.B. Daarnaast ontmoeten zij tijdens het programma ervaren ondernemers uit de creatieve sector. Een van de sprekers is zangeres Inge van Calkar. Zij deelt haar verhaal en neemt de tijd om met de deelnemers in gesprek te gaan. Naast de sprekers die langskomen voor de sessies is het ook vooral de bedoeling dat deelnemers aan de slag gaan met hun eigen onderneming.

Muzikanten, videografen, architecten, vormgevers, producers en meer. Allen zijn welkom. Het maakt niet uit hoe oud je bent. De organisatie zoekt voornamelijk naar zelfstandigen die al enige betaalde opdrachten achter de rug hebben. Daarnaast streeft L.A.B. ernaar om zzp’ers aan te trekken die een jaar tot vijf jaar bezig zijn. Het doel is namelijk om de creatieve ondernemers verder te helpen met hun business, niet om iemands onderneming vanaf nul op te bouwen. ,,We zoeken enthousiaste, ambitieuze ondernemers. Middels een voorgesprek willen we graag even meten of die ambitie er is, maar ook om een diverse groep aan deelnemers te hebben,’’ aldus Vellinga.

De sessies vinden, geheel volgens coronamaatregelen, plaats op 3 , 4, 10, 11 en 18 augustus in Stadslab Groningen. Vellinga: ,,De aanmeldingen stromen inmiddels binnen, er is in totaal plek voor 25 creatieve ondernemers.” Elke deelnemer betaalt 95 euro als bijdrage voor het programma. Deelname of meer info via info@LABgroningen.nl.

Stadslab Groningen
Stadslab Groningen
Geplaatst op: 15 juli 2020

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.