Fonds Nieuwe Doen, aflevering 5: Okay Fashion & Jeans

Fonds Nieuwe Doen, aflevering 5: Okay Fashion & Jeans

In deze serie interviewen we ondernemers wier project in de provincie Groningen mede-mogelijk werd gemaakt dankzij een lening van Fonds Nieuwe Doen. Deze keer: Edward van Dijk, oprichter en eigenaar van kledingwinkelketen Okay Fashion & Jeans.

Wat is Fonds Nieuwe Doen? Lees het hier:

Fonds Nieuwe Doen: voor ondernemers met ambitieuze projecten

Van Dijk wilde zijn winkelpanden in het Noorden energiezuiniger maken door zijn lampen te vervangen door ledverlichting. Daarvoor deed hij aanspraak op het energiefonds van Fonds Nieuwe Doen (FND).

Wil je eens wat vertellen over je project?

,,Ik heb in de afgelopen twee jaar in al mijn winkels in het Noorden de verlichting vervangen. Nu zit er de nieuwste ledverlichting in: die levert een betere lichtopbrengst en het is ook energiezuiniger, je verbruikt minder elektriciteit. Ik heb in totaal 52 winkels en heb 25 tot 30 winkels van ledverlichting kunnen voorzien. En binnenkort openen er twee nieuwe in Leek en Groningen; daar komt ook meteen ledverlichting in.”

Waarom ben je met dit project begonnen?

,,De verlichting die er hing zat er al 4,5 jaar in. Het energieverbruik was relatief hoog en dat is duur. Dan ga je nadenken, kijken wat er mogelijk is. Ledverlichting ophangen was gemakkelijk en snel te realiseren. En het mes snijdt ook nog eens aan twee kanten: het bespaart mij als ondernemer in de kosten, want je besteedt minder geld aan energielasten. Dat is handig, zeker in het huidige retaillandschap. En je zorgt ook nog eens voor een schoner milieu.”

Waarom besloot je bij Fonds Nieuwe Doen aan te kloppen?

,,Ik wilde dit snel doen: binnen een week wilde ik alle verlichting vervangen hebben. Maar ja, de verlichting die er hing werkte nog en ik had niet een bak geld liggen. Je moet ook je huur en je personeel kunnen betalen, dus kun je niet heel veel in één keer uitgeven aan nieuwe verlichting. Daarom wees de leverancier van de verlichting mij op het Fonds Nieuwe Doen. Met een lening kon ik alsnog binnen korte tijd de verlichting vervangen. En de condities van de lening zijn heel gunstig. Ik heb wel nog eigen geld bijgelegd om het sluitend te krijgen.”

Hoe verliep het aanvraagproces bij Fonds Nieuwe Doen?

,,Dat verliep heel soepel. Ze zijn heel transparant en snel. Je krijgt via de mail een aantal formulieren die je moet invullen. Gegevens over je bedrijf, financiële informatie, dat soort zaken. Het was een heel duidelijk verhaal. Verder wilden ze offertes zien van de ledverlichting, wat het kost, wat voor verlichting het precies zou worden. Het was een prettige manier van werken, ze gaan adequaat met je aanvraag om en je krijgt binnen no time antwoord.”

Welke tip geef je andere ondernemers die aanspraak willen maken op het Fonds Nieuwe Doen?

,,Als mijn leverancier me niet getipt had, was ik niet op de hoogte geweest van FND. Ik denk daarom dat FND bij veel ondernemers niet bekend is. En dat terwijl je onder heel interessante condities een lening kan afsluiten, mits je voldoet aan enkele criteria.”

De vorige editie van deze serie gemist? Lees hem hier:

Fonds Nieuwe Doen, aflevering 4: SEDN in Delfzijl
Wigger Brouwer (Journalist)

Wigger Brouwer (Journalist)

Geplaatst op: 13 juli 2020

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.