Emmen krijgt helpdesk voor bedrijven met personeelsproblemen

Emmen krijgt helpdesk voor bedrijven met personeelsproblemen

Ondernemend Emmen en het UWV beginnen een helpdesk voor bedrijven in de regio Emmen met tijdelijk te veel of te weinig personeel.

Ondernemersorganisatie Ondernemend Emmen en het UWV willen middels de helpdesk ondernemers binnen een dag helpen. Door bijvoorbeeld behulpzame antwoorden te geven, of actie te ondernemen.

Volgens Herman Idema, directeur van Ondernemend Emmen, bellen ondernemers meestal niet het UWV. Ze weten niet precies wie ze moeten spreken, of ze wel een reactie krijgen en wat het oplevert. Idema wil daarom dat bedrijven rechtstreeks met vragen over personeelsproblemen ergens terecht kunnen.

Daarnaast willen Ondernemend Emmen en het UWV bedrijven met een personeelsoverschot helpen. Hoe? Door dat personeel te begeleiden naar andere banen. Hiermee voorkom je namelijk dat deze mensen in een uitkering terechtkomen.

Geplaatst op: 10 juli 2020

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.