Groningen Seaports investeert in bedrijventerrein Heveskes bij Delfzijl

Groningen Seaports investeert in bedrijventerrein Heveskes bij Delfzijl

Groningen Seaports investeert ruim 25 miljoen euro in bedrijventerrein Heveskes. Het bedrijventerrein, dat tussen Chemie Park Delfzijl en aluminiumfabriek Aldel ligt, moet de komende vier jaar omgebouwd worden tot een duurzaam industrieterrein.

Heveskes biedt onder meer plek aan de nieuwe biokerosinefabriek van SkyNRG en duurzaam chemiebedrijf Avantium. Die laatste maakt plastic uit houtsnippers. Daarnaast willen North Water en Heuvelman GSO op de plek uitbreiden.

Het terrein lag een lange tijd braak. CEO Cas König verwelkomt de verandering. Bedrijventerrein Heveskes krijgt een verbinding met het naastgelegen Chemiepark van Delfzijl. Het doel is onder meer om de energietransitie en de circulaire economie van het Noorden te stimuleren. Daarnaast is het van belang om meer werkgelegenheid te creëren. Zo ontstaat er een ‘duurzame economische groene groei’ in de regio, aldus Groningen Seaports.

Naar verwachting komen er op het terrein ruim 200 mensen te werken.

Foto: Groningen Seaports

Geplaatst op: 9 juli 2020

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.