Leeuwarden krijgt een Media Innovatie Campus

Leeuwarden krijgt een Media Innovatie Campus

Minister Arie Slob van onderwijs steunt de opzet van een Media Innovatie Campus in Leeuwarden met 1,4 miljoen euro. Het bedrag komt uit het Regionaal Investeringsfonds (RIF) MBO. Het project is een samenwerking van ROC Friesland College, NHL Stenden en NDC mediagroep.

Bedrijven en studenten gaan samenwerken op de campus om te werken aan innovaties in de creatieve industrie. Hierbij is het doel om mbo-studenten voor te bereiden op een steeds veranderende arbeidsmarkt.

Bij de samenwerking zijn meer dan twintig bedrijven uit de Friese creatieve sector betrokken. Daarnaast zijn de gemeente Leeuwarden en de provincie Fryslân ook partners. De campus zal op het terrein van NDC mediagroep in Leeuwarden opgezet worden.

Associate Degree’s

Studenten en bedrijven gaan op de campus samen aan de slag met uitdagingen op het gebied van media en ICT. Denk bijvoorbeeld aan opleidingen als mediavormgever, ICT-netwerkbeheerders, AV-specialist en content creator. Aankomend studiejaar starten drie van deze werkplaatsen. De studenten krijgen begeleiding van docenten en praktijkbegeleiders van bedrijven. Met praktijkopdrachten, workshops, symposia, masterclasses en zelfs hackathons wil de campus een fysieke en online omgeving creëren waarin studenten en bedrijven elkaar ontmoeten en samenwerken.

De Media Innovatie Campus biedt straks twee Associate Degree’s aan: Online Content Creator en Creative Media Professional. Deze opleidingen worden door het Friesland College en NHL Stenden ontwikkeld.

Geplaatst op: 1 juli 2020

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.