Innofest ontvangt twee ton subsidie van provincie Drenthe

Innofest ontvangt twee ton subsidie van provincie Drenthe

Innofest krijgt 200.000 euro subsidie van de provincie Drenthe. Met het geld moet de stichting de komende vier jaar mkb’ers, startups en kennisinstellingen in het Noorden ondersteunen bij het testen van hun innovatieve producten.

Innofest helpt ondernemers om innovatieve producten in het echt te testen. Dat deed de stichting voorheen voornamelijk op festivals. Toen kwam corona. Daarom gaat Innofest de komende tijd op andere plekken en online zijn proeftuinen opzetten voor tests. Wanneer festivals weer mogelijk zijn, dan zijn eventuele mogelijkheden het TT Festival, Welcome To The Village en Into The Great Wide Open.

Lees ook:

Innofest is ‘meest ondernemende idee van Europa’

60 tot 80 noordelijke ondernemers

Gedeputeerde Henk Brink denkt dat zo’n 60 tot 80 noordelijke ondernemers geholpen worden met deze manier van testen. Dit moet uiteindelijk bijdragen aan het ontwerp van innovatieve producten. Provincies Friesland en Groningen zijn daarnaast gevraagd om ook twee ton in te leggen.

Innofest werkt samen met andere ondernemersorganisaties uit het Noorden. Ik Ben Drents Ondernemer, Yn Business en Founded in Groningen helpen de stichting bij de begeleiding van de ondernemers.

Dit artikel verscheen eerder in Dagblad van het Noorden.

Geplaatst op: 25 juni 2020

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.