Hoe ziet de toekomst van thuiswerken eruit?

Hoe ziet de toekomst van thuiswerken eruit?

Een toekomst waarin we volop (doorgaan met) thuiswerken is inmiddels aannemelijk. Ook als corona weer weg is. Maar hoe ziet die thuiswerktoekomst eruit?

Door de coronacrisis werken we al weken thuis, vanaf de keukentafel of vanuit de luie stoel. Is dit het einde van de grote kantoortuinen? Volgens Leo Limberger, directeur van Oving Projectinrichting in Assen, wel. Oving ontwikkelde een concept voor kleine kantoren en thuiswerkers. Want: niet iedereen wil hetzelfde bureau of dezelfde stoel, dat moet je aanpassen per persoon en woonsituatie. Daarnaast wil je als werkgever voorkomen dat je werknemers rsi oplopen.

Volgens Limberger blijft thuiswerken voor de komende periode nog. En kantoren dan? Limberger verwacht dat kantoortuinen plaatsmaken voor kleinere, rustigere ruimtes waarin we afgescheiden van elkaar werken.

Lees ook:

In tijden van thuiswerken

Ontmoetingsplek

Maar gaan we straks, als corona bedwongen is, niet gelijk weer terug naar het kantoor? Volgens Limberger zullen veel werkenden toch nog een tijd thuis moeten werken van hun bazen.

Voor Yorick Voorthuijzen van het Groninger Tomorrowmen blijft het kantoor van groot belang. ,,Wij kunnen overal werken. Het kantoor helemaal verlaten, is ons een stap te ver.” Voorthuijzen noemt het kantoor een ontmoetingsplek, waar je met je collega’s toch een soort cultuur ontwikkeld. ,,Het is ook een plek waar het gevoel ontstaat dat je samen ergens voor gaat.”

Het hele verhaal lezen? Dat kan bij Dagblad van het Noorden.

Geplaatst op: 22 juni 2020

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.