WTC Leeuwarden presenteert steden rond de wereld met kansen voor ondernemers in webinars

WTC Leeuwarden presenteert steden rond de wereld met kansen voor ondernemers in webinars

Je internationale netwerk als ondernemer vergroten, perspectief op nieuwe handelskansen krijgen en interessante afzetmarkten ontdekken. Dat is in het kort het doel van een negental webinars, georganiseerd door WTC Leeuwarden. In de serie webinars kun je kennismaken met negen steden over de hele wereld, de bijbehorende kansrijke sectoren en hoe je in contact komt met lokale zakenpartners.

Savannah, Accra en Harbin. Steden waar je misschien nog nooit van hebt gehoord, maar het kunnen interessante afzetmarkten zijn voor jouw onderneming. Om in deze roerige tijden toch op zoek te gaan naar kansen voor het bedrijfsleven, begint WTC Leeuwarden onder de naam Promising Cities for International Business een serie webinars. De eerste editie vindt plaats op 18 juni. Deelnemen is gratis en kan via deze link.

‘Kansen bieden, perspectief bieden’

In elke webinar komt een andere stad aan bod. Elke stad biedt kansen voor het bedrijfsleven in het Noorden. WTC’s uit de specifieke steden verzorgen (in het Engels) de presentatie van hun thuisbasis, de omgeving en mogelijkheden van bepaalde sectoren. Achteraf is er een Q&A. Tijdens de eerste editie staat Winnipeg in Canada centraal. De stad telt ruim 800.000 inwoners en heeft een uitgebreide trein en transportverbinding met het westen. De stad is sterk op het gebied van agro, food, productie en communicatie.

Evert-Jan Schouwstra, Managing Director bij World Trade Center Leeuwarden, kwam met het idee voor de webinars. ,,Wij zijn een netwerkorganisatie. We brengen onze leden graag in contact met andere bedrijven, die aangesloten zijn bij WTC over de hele wereld. De webinars zijn bedoeld om mogelijkheden te creëren voor onze ondernemers. Je merkt in tijden van corona toch een soort negativisme. Daar wilde ik iets mee doen. Met de webinars willen we ondernemers kansen bieden, perspectief bieden.’’

Selectie van steden

Volgens Schouwstra is een lokaal netwerk van een stad ideaal indien je met je bedrijf zaken wil doen in een ander land. ,,Vanuit een stad kun je gelanceerd worden.’’ Schouwstra wil met de webinars ook steden uitlichten die ondernemers misschien ontgaan. ,,Zo is het Chinese Harbin een stad met 10 miljoen inwoners. Die plaats ligt in de provincie Heilongjiang, die weer economische banden heeft met Friesland.’’ Hetzelfde geldt volgens hem bijvoorbeeld voor het Amerikaanse Savannah. ,,Daar varen wij vaak aan voorbij. Veel Nederlandse ondernemers kijken naar de regio New York of Chicago. Maar waarom kijk je niet naar een stad als Savannah, een van de grotere havensteden van Amerika.’’

Wereldwijd heeft WTC 325 kantoren, verspreid over 90 landen. In 2018 kwamen werknemers uit al deze landen naar Leeuwarden voor een evenement. Dit resulteerde in specifieke samenwerkingen. ,,Met Trieste, Dublin, Winnipeg en Harbin bijvoorbeeld. Daar hebben we in Leeuwarden een ‘speciaaltje’ mee.’’ Deze steden geeft Schouwstra onder meer in eerste instantie de kans om zichzelf te presenteren. Als de eerste serie webinars, die in juni, juli en september plaatsvinden, succesvol zijn, dan volgt er nog een serie in oktober.

Lees ook:

3DXL: Op de grens van mogelijk
Geplaatst op: 17 juni 2020

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.