Carduso en RHM investeren in Groninge startup QDI systems

Carduso en RHM investeren in Groninge startup QDI systems

Het Groningse techninvesteringsfonds Carduso Capital en RUG Holding (RHM) investeren in QDI systems. De Groningse startup ontwikkelt röntgentechnologie.

Dat meldt Founded in Groningen. Hoeveel geld Carduso Capital en RUG Holding in QDI systems investeren, is niet bekend gemaakt. QDI systems gebruikt de investering om door te ontwikkelen en op te schalen. Het doel is om hiermee voorbereidingen te treffen voor klinische testen.

De Groningse startup ontwikkelt een nieuwe generatie röntgentechnologie. Hierbij gebruikt de startup zogenoemde ‘Quantum Dots’. De toepassing hiervan heeft meerdere voordelen, bijvoorbeeld voor ziekenhuizen. Met een hogere gevoeligheid kan met het gebruik van deze technologie een scherper en meer gedetailleerd beeld gemaakt worden. Daarbij komt ook een drastisch lagere hoeveelheid straling. Veiliger voor de patiënt en de zorgverlener dus.

Met Quantum Dots kan er met voorgevormde detectoren gewerkt worden. Dit maakt bijvoorbeeld de screening voor Mammografie een stuk minder patiënt-onvriendelijk. Ook maken de voorgevormde detectoren een betere en preciezere screening.

Het Zernike Institute for Advanced Materials van de RUG werkte oorspronkelijk aan de verbeterde röntgentechnologie van de startup. Nu gaat de startup zelf verder.

Foto ter illustratie

Lees ook:

De 3 belangrijkste trends in technologie
Geplaatst op: 12 juni 2020

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.