‘Keuze voor groene energieleverancier was vanzelfsprekend’

‘Keuze voor groene energieleverancier was vanzelfsprekend’

PARTNERBIJDRAGEN | Dat zeggen Yorick Voorthuijzen en Roman Solarz van het digitale marketingbureau Tomorrowmen in Groningen. Niet voor niets noemen ze zichzelf een eigenwijs bedrijf. Dat blijkt niet alleen uit de manier van werken, maar ook uit de bewuste keuzes die worden gemaakt, daarover later meer. Toen het bedrijf op zoek moest naar een nieuwe energieleverancier, kwam men al snel uit bij Energie VanOns.

„Dat we voor groen zouden gaan, stond al meteen vast. Daarnaast vinden we ook het lokale karakter belangrijk. Bij Energie VanOns weet je waar de groene energie vandaan komt en bovendien wordt een groot deel van de winst teruggegeven aan de regio, waarmee de leefbaarheid wordt versterkt. Je kunt dat maatschappelijk verantwoord ondernemen noemen, het spreekt ons in ieder geval erg aan.”

Metamorfose

Zo heeft het kantoor waarin Tomorrowmen, samen met dochterbedrijven AMAZIN en TRGR is gevestigd, een volledige metamorfose ondergaan. „Klopt”, geeft Yorick aan. „We hebben de schil geïsoleerd, dubbel glas erin laten zetten, de verlichting aangepakt en het volledige installatiewerk is vernieuwd. Er stonden hier bijvoorbeeld nog verwarmingsketels die bijna het museum in konden”, zegt hij met een glimlach. Toen die werkzaamheden achter de rug waren, kostte het nog wel enige tijd om de keuze voor een nieuwe energieleverancier te maken. Roman:„ We hebben ook nog overwogen om een warmtepomp te laten installeren, maar dat bleek voor dit gebouw niet verstandig te zijn, dus dat idee hebben we laten varen. Vervolgens begon onze zoektocht naar een energieleverancier.”

Verantwoordelijk

„Wij voelen ons als bedrijf verantwoordelijk voor ons werk, onze klanten, onze medewerkers, maar zeker ook voor de wereld om ons heen”, gaat hij verder. „Noem het de social impact die je als bedrijf wilt hebben. Zo organiseren we dagelijks voor het hele team een uitgebreide lunch. Daarbij kiezen we ervoor om op maandag geen vlees te eten. We geloven erin dat alle beetjes helpen, maar willen de keuzes ook zo weinig mogelijk opleggen of verplichten. We hopen vooral te inspireren om iedereen zelf bewustere keuzes te laten maken.”

Roman Solarz en Yorick Voorthuijzen

„Het heeft dus vooral met bewustwording te maken”, gaat Yorick verder. „Een gedachtegoed die we graag naar buiten uitdragen. Zo hanteren wij het principe BAM, Beter, Anders, Minder. Een soort mindset, waarmee we op hele kleine schaal dingen beter, anders of minder willen doen. Zo werken we bijvoorbeeld vrijwel papierloos, rijden we CO2 neutraal, we compenseren alles wat we uitstoten. Daarnaast doen alle medewerkers twee dagen per jaar vrijwilligerswerk, en ze mogen zelf uitkiezen wat ze doen. En wil je meer dagen, dan kan dat in overleg. Verder pakken we elk jaar een aantal projecten op die we pro deo uitvoeren.”

Klanten

„Onze klanten maken ook deel uit van dit proces, want zij maken het mogelijk dat we dit allemaal kunnen doen”, voegt Roman er aan toe. „Ja, misschien zouden we hen daar meer bij moeten betrekken. We vertellen nu wel wat we doen, maar daar blijft het bij.”

„Je moet daar ook mee oppassen. Klanten zijn heel goed in staat om zelf keuzes te maken. Wij doen het op onze manier en proberen met onze organisatie een klein beetje bij te dragen aan een betere wereld. Dat moet iedereen verder zelf bepalen.”

Helder

Terug naar de keuze voor Energie VanOns, in het licht van bovenstaande is het niet verwonderlijk dat Tomorrowmen uiteindelijk de keuze voor deze energieleverancier maakte. „Het principe van Energie VanOns spreekt ons aan. Vooral omdat we kunnen traceren waar de groene energie vandaan komt. De grotere energiebedrijven kunnen ook wel groene energie leveren, dat weten we, maar daar zit wel een behoorlijk ingewikkeld proces achter. Dat is bij Energie VanOns helder.” Energie opgewekt in de regio, via regionale coöperaties, waarvan de winst terugvloeit naar
diezelfde regio, waarmee de omgeving leefbaar wordt gemaakt en gehouden. „Dat willen we graag mede ondersteunen”, zegt Roman. “Voor het overige is energie een saai product. Als ik binnenkom en ik doe het licht aan, dan ga ik er vanuit dat er licht is. Meer is het niet.”

Yorick en Roman zijn blij met hun keuze voor Energie VanOns. Intussen werken ze hard aan de uitbouw van hun bedrijf, die landelijk actief is. Vanuit het principe van ‘kan niet bestaat niet’, onderscheiden ze zich met hun werkwijze. „Waarom klanten uit het hele land bij ons komen? Omdat we hier een mindset, een cultuur, hebben gecreëerd die bedrijven aanspreekt. We zetten een stapje extra, zijn creatiever en denken vooruit, dat spreekt aan.”

energie.vanons.org

tomorrowmen.nl

Geplaatst op: 11 juni 2020

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.